Ma Béla napja van.

Ülésezett a Személyszállítási Tanács

Ismét megtartotta a Személyszállítási Tanács a soron következő ülését. A tanács továbbra is kiemelt feladatként kezeli a piacnyitás kérdését. Ebben még nagyon kevés a magyarországi tapasztalat, ezért a jelenlévők mindannyian elfogadták azt a határozatot, hogy a következő tanácsülést nyitottá téve felkérnek egy olyan előadót, aki alanyi jogon végez menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási közszolgáltatást, hogy mondja el tapasztalatait a szolgáltatásról. Ehhez hasonlóan mindenki támogatta azt a felvetést is, hogy a dolog fontosságára való tekintettel kerüljön külső szakértő bevonása a feltétel rendszer kidolgozására.


A tanács tárgyalta a 1560/2015. (VIII. 7.) Korm. határozat meg nem valósult pontjait, valamint új pontok tervezését javasolja a kormányhatározat megújításába. Például az autóbusz vezetői hiány csökkentésének lehetőségei, pályázati úton nyert autóbuszok üzemeltetésének (felhasználásának) szigorúbb ellenőrzése, de minimis támogatási rendszerének kidolgozása.


Döntés született arról, hogy egy esetleges budapesti autóbuszos behajtási - környezetvédelmi szempontok alapján megvalósuló – rendszer-javaslat készítéséről a következő nyílt tanácsülésen kérdezzék meg a tagságot, hasonlóan a budapesti autóbuszos parkolási rendszer kidolgozásáról is.


Napirendi pontként tárgyalta a tanács a nemzetközi közúti áru- és személyszállítási engedélyek megreformálásának tervezetét. Határozat született arról, hogy az unión belül használt közösségi engedélyhez is vezessenek be kötelező elektronikus regisztrációt ugyanúgy, mint ahogyan a harmadik országos járművekre szeretné azt az egyesület.


Az ülés jegyzőkönyve  INNEN letölthető.


Molnár Zoltán
a személyszállítási tanács titkára

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.