Ma Emma napja van.

Szabad a személyforgalom német viszonylatban is

2020. június 7-én (vasárnap) reggel 08:00 órától szabadon, azaz karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be személyforgalomban Magyarországra a német állampolgárok, és az onnan hazatérő magyaroknak sem kell hatósági házi karanténba vonulniuk. Magyarország ezáltal már hat országgal kötött kölcsönös megállapodást a személyek be- és kiutazásáról. 


Mindezt a Magyar Közlönyben június 6-án kihirdetett 263/2020. (VI. 6.) kormányrendelet taglalja, mely Németország esetében nyújt könnyítéseket a karantén-kötelezettséget előíró 81/2020-as kormányrendelet szabályaival ellentétben. Jogtechnikai egyszerűsítésként az előző napon kihirdetett osztrák, cseh és szlovák mentességeket is átvezették ebbe a jogszabályba.


A június 5-i és 6-i új rendelettel (a május végi szerb-magyar és szlovén-magyar megállapodást is beleértve) immáron hatra bővült azon országok köre, ahol — a hazánkkal kötött megállapodások alapján — szabadon, azaz karantén-kötelezettség nélkül léphetnek határt a személyforgalomban közlekedők.


A rendelet hatálya a teherforgalomra nem terjed ki, hiszen az áruszállító járművek vezetői az április 2. óta fennálló gyakorlat szerint eleve teljesen szabadon végezhetik munkájukat.


részletek (koronavirus.gov.hu) »

jogszabály (263/2020) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.