Ma Gedeon, Johanna napja van.

Magyar kamionstop október 23-i hétvégén - NEM LEHET HAZAGURULNI A TELEPHELYIG!

Az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapja idén péntekre esik. A hétvége meghosszabbodik, azonban a kamionstop két rövid szakaszból fog állni (szombaton napközben lehet közlekedni). A korlátozás mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban közlekedőkre, valamint az összes környezetvédelmi osztályba tartozó tehergépjárműre vonatkozik hazánk útjain ezen a hétvégén. Az államhatártól a telephelyig hazagurulni nem lehet.


A nemzeti ünnep hétvégéjén az alábbiak szerint alakul a kamionstop órarendje Magyarországon:

2020. október 22. (csütörtök) 22:00 órától 
2020. október 24.   (szombat) 22:00 órától 

» október 23.   (péntek)   22:00 óráig
» október 25. (vasárnap) 22:00 óráig


A kevésbé szennyező, nemzetközi forgalomban közlekedő járművek téli mentessége — mint minden évben — csak november 4-én kezdődik, a korlátozás októberben tehát az EURO 3-as vagy annál jobb környezetvédelmi besorolású tehergépkocsikra is vonatkozik!


NEM LEHET HAZAGURULNI A TELEPHELYIG! — Az államhatártól nem lehet hazagurulni a telephelyig vagy a lerakóhelyig. Ez a kedvezmény minden évben csak júliusra és augusztusra vonatkozik. Októberben a kamionstop „megállj!”-t parancsol mind a belföldi, mind pedig a nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz-tehergépjárműveknek.


KIVÉTELEK MAGYARORSZÁGON — Mentességet élveznek az élő állatot, friss tejet, tejterméket, friss és fagyasztott húst és hústerméket, friss pékárut, gyorsan romló élelmiszert, tojást, valamint friss, nyers, nem fagyasztott, nem szárított, nem feldolgozott zöldséget és gyümölcsöt, gabonát stb. szállító — illetve ilyen szállítási cél érdekében a fel- és lerakóhely között, továbbá azok és a telephely viszonylatában üresen közlekedő — tehergépkocsik.

Ezen kívül a közlekedési korlátozás alól mentesülők körét a 190/2008-as kormányrendelet 5. §-a rögzíti, melyet mindig megtalál honlapunk nyitóoldalán, a közlekedési korlátozásoknál vagy közvetlenül itt (MEGNYITÁS »).


FONTOS! Ha Ön romlandó élelmiszert szállít vagy fuvaroz, a menetokmányon mindenképpen legyen feltüntetve, hogy „romlandó” (nemzetközi menet- ill. fuvarlevélen angolul: „perishable”)! Szintén lényeges, hogy a mentességek egyes eseteiben a tehergépjármű vezetőjének menetokmányként a fedélzeten kell tartania a megbízó vagy a szállító által kitöltött iratot, azaz a kormányrendelet 4. melléklete szerinti tartalommal kiállított nyilatkozatot.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.