Ma Ervin napja van.

Válaszolt az ITM a tachográfkártyák kiadásának problémája kapcsán

Az MKFE 2019. július 17-én levélben fordult az ITM helyettes államtitkárához, Érsek Istvánhoz, és a GEN2-es tachográfkártyák kiadására kért mielőbbi megoldást. Levelünkben rámutattunk arra, hogy szükség volna a tagállami segítségnyújtás igénybevételére, ami hetekkel lerövidítené a kiadási késedelmet. Emellett olyan átmeneti megoldási javaslatot tártunk az ITM illetékesei elé, amely ideiglenesen biztosítaná a tachográfkártya nélkül maradt gépjárművezetők folyamatos munkavégzését.


Július 24-én megérkezett az ITM írásos válasza, amelyben kiemelték, hogy előreláthatóan augusztus 5–11. között (32. hét) minden olyan tachográfkártyát legyártatnak, amelyet június 15. után igényeltek az illetékes kormányhivataloknál.


Májusban még csak augusztus végi, szeptember elejei legyártás volt valószínűsíthető (erről itt » írtunk korábban), a minisztérium mostani közlése szerint tehát várhatóan rövidülni fog a várakozási idő, így hamarabb fognak GEN2-es tachográfkártyához jutni az érintett gépjárművezetők.


Javaslatunkat — miszerint azok a gépjárművezetők, akik kormányhivatali dokumentummal tudják igazolni, hogy megigényelték az új kártyát, vezethessenek az igazolással — még egyeztetni kell az illetékes ellenőrző szervekkel.


Az ITM főosztályvezetőjétől, Mikulás Róberttől kapott választ INNEN érheti el.


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.