Ma Zita napja van.

Két héttel gyorsulhat a harmadik országos gépkocsivezetők munkába állítása

Pozitív választ kapott az érdekképviselet az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól és a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft.vezetőitől a harmadik országos gépkocsivezetők GKI vizsgáinak gyorsítására tett érdekképviseleti javaslatra.


Az MKFE szeptember végén kereste meg az OIF és a KAV vezetőjét a harmadik országból érkező külföldi gépkocsivezetők tartózkodási engedély eljárásának és az ezzel egy időben intézhető GKI vizsga ügyében. Egyesületünk arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett gépkocsivezetők munkába állása akár egy hónapig elhúzódhat, mert az érintett munkavállalók nem tudnak GKI vizsgát tenni, ha nincs a kezükben érvényes tartózkodási engedély.

Az MKFE megkeresésére Benedek Szabolcs, a KAV ügyvezetője és dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az OIF igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy van mód a vizsgák megkezdésére, már a sikeresen lezárult biometrizálást követően is. Az ekkor kiadott OIF igazolást ugyanis a jövőben a KAV elfogadja, és a jelentkezők ezzel a dokumentummal is vizsgára bocsáthatók lesznek. Ezzel a harmadik országos gépkocsivezetők munkába állásának ügyintézése rugalmasabbá válik, akár 2 héttel lerövidülhet a hivatalos eljárás ideje.

Benedek Szabolcs KAV ügyvezető válaszlevelét IDE kattimntva olvashatja el.

Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, OIF igazgató válaszlevele ITT olvasható.


MKFE Kommunikáció
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.