Ma Gedeon, Johanna napja van.

Buszosokra is kiterjesztik a járulékkedvezményt és a bértámogatást, változatlan feltételekkel, automatikusan hosszabbodik a hitelmoratórium!

A hitel-visszafizetési moratóriumot érintetlen formában, fél évvel, 2021. július 1-jéig meghosszabbítják, a járulékfizetés elengedését és a bértámogatást pedig a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a tevékenységüket szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra – jelentette be ma délután Orbán Viktor a közösségi oldalán ».


Szombat délután jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalán a kormány gazdaságvédelmi akciótervének újabb részleteit. Ennek az egyik legfontosabb, az MKFE és a Nit Hungary által a koronavírus járvány kezdete óta szorgalmazott », legutóbb a december 10-én megküldött közös levelükben » javasolt eleme, hogy a járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a tevékenységüket szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra.

Tisztázódott a hitel-visszafizetési moratórium meghosszabbításának kérdésköre is, a miniszterelnök bejelentése szerint a családok és a vállalkozások hitel-visszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel, július 1-jéig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, csak annak kell felkeresnie bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja hitelét.

A kormányfő elmondta: a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január 1-jétől a felére csökkentik.

(Forrás. MTI)

 

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.