Ma Emma napja van.

Továbbra sincs döntés a közlekedési korlátozás feloldása kérdésében

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapott információnk szerint az érdekképviseletek által kezdeményezett közlekedési korlátozás feloldás kérdésében az Operatív Törzs (OT) péntek délelőtti ülésén nem született döntés. A testület – további adatok bekérését követően – a péntek esti ülésén sem határozott a feloldásról, ezért az MKFE ma egy újabb, szakmai, gazdasági, közlekedésbiztonsági és járványügyi szempontból is indokolható javaslattal élt a jogalkotók felé.


Az MKFE – és a társérdekképviseletek – külön-külön, de azonos szándékkal, a nehéz tehergépjárművek közlekedési korlátozásának átmeneti feloldása érdekében fordultak az ITM-hez az elmúlt napokban. Egyesületünk a 190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet március 1-től hatályos változásával egy időben – majd további két alkalommal – kezdeményezte» az ITM-nél a közlekedési korlátozások ideiglenes feloldását. Az MKFE javaslata szerint a korlátozást átmeneti jelleggel, a kihirdetett veszélyhelyzet végéig lehetne feloldani, ugyanakkor a március 15-i kamionstop felfüggesztését – a szakmai és a járványügyi szempontokat is mérlegelve – mindenképpen indokoltnak tartjuk.

A szóbeli egyeztetéseket követően pénteken, március 12-én este egy újabb javaslatot» küldtünk meg az ITM, az Operatív Törzs és a Miniszterelnökség részére.

Tekintettel arra, hogy a szakma felől továbbra is erős és folyamatos igényt érzékelünk a március 15-i korlátozás valamilyen mértékű feloldására, az MKFE ma újabb, ezúttal már kizárólag a március 14–15-ei éjszakára vonatkozó időablak megnyitására tett javaslatot az ITM és az OT felé. A levél INNEN» letölthető.

Az Operatív Törzs döntéséről – amint ezt az MKFE megkapja – haladéktalanul tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat hírlevél formájában is.

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.