Ma Zsigmond napja van.

Kérjük a magyar kamionstop feloldását

Egyesületünk — 2021. március 1-jén írott levelével — a hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás általános feloldását kéri a szakminisztériumtól, mert a környező országokban bevezetett új járványügyi intézkedések nagyon megnehezítik a hazai fuvarszervezők és gépkocsivezetők munkáját.


Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár intézkedését azért tartjuk indokoltnak, mert az új vírusvariáns megjelenése a szlovák, cseh, osztrák és német területen lelassította és megbonyolította a fuvarfeladatok ütemezését, és március 1-jén Magyarországon a kamionstop téli rendje is véget ért, mely mentességet biztosított a jobb emissziós kategóriájú nemzetközi tehergépjárműveknek.


A március 1-jei — egyelőre megválaszolatlan — levelünket követően, a közelgő hosszú hétvégére és a tovább szigorodó német szabályokra tekintettel a szaktárcát és a döntéshozókat többször is megkerestük kérésünkkel.


Egyesületünk bízik abban, hogy — Németországhoz és Olaszországhoz hasonlóan — Magyarországon is lehetséges az árufuvarozók munkájának ilyen módon való megkönnyítése, egyszerűsítése.


első levelünk (2021. március 1.) »
az ITM válasza a 2021. március 1-i MKFE megkeresésre (érkezett 2021. március 12.) »

második levelünk (2021. március 10.) »
az ITM válasza a 2021. március 10-i MKFE megkeresésre (érkezett 2021. március 24.) »

harmadik levelünk (2021. március 11.) »
negyedik levelünk (2021. március 12.) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.