Ma Péter napja van.

Üzemanyagár-sapkát a közúti személy- és áruszállítóknak is!

A március 10-i üzemanyagárakat érintő» bejelentés, miszerint a fuvarozók csak piaci áron, és korlátozott mennyiségben tankolhatnak súlyos válsághelyzetet teremt a pénzügy tartalékokkal alig rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásoknál. A személy- és áruszállító cégeknek egyik pillanatról a másikra kellene érvényesíteni áraikban egy minimum 20 százalékos díjemelést», miközben pillanatnyilag az sem tisztázott, hogy valójában milyen áron és milyen mennyiségben juthatnak napi szinten üzemanyaghoz. Az MKFE és a NiT Hungary ezért közös levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz annak érdekében, hogy a magyar adószámmal rendelkező közúti személy- és áruszállítók kerüljenek vissza a hatósági áras tankolás védőernyője alá.


Az érdekkép viseletek levelükben rámutatnak, hogy mindeközben a magyar vállalkozások (családok) védelme továbbra is él a mezőgazdaságban, ráadásul az agráriumban dolgozó haszonjárművek korlátozások nélkül tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron, addig a közúti személy- és áruszállító vállalkozások piaci áron, és korlátozott mennyiségben jutnak gázolajhoz Magyarországon.

„A magyar családok és vállalkozások védelmét haladéktalanul ki kell terjeszteni a mintegy 130 ezer munkavállalót foglalkoztató közúti személy- és áruszállító vállalkozásokra is. Enélkül nemcsak az ebből élő családok megélhetése kerül veszélybe, hanem a teljes ellátási lánc is súlyos zavarokra számíthat. Ezért kérjük a kormányzat intézkedését, hogy a magyar adószámmal rendelkező közúti fuvarozó vállalkozások kerüljenek vissza a hatósági áras tankolás védőernyője alá május 15-ig, vagy ameddig az intézkedést a Kormány fenntartja” - áll az érdekképviseletek levelében.


A teljes levelet IDE» kattintva olvashatja el.


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.