Ma Pongrác napja van.

Jelentkezett a Rezesová-baleset másik kamionos szemtanúja

Jelentkezett a rendőrségen az a másik kamionsofőr is, aki nyergesszerelvényével augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán közlekedve látta a tűzzel és négy halálos áldozattal járó közúti balesetben érintett magyar és szlovák személygépjárműveket.


A nyomozók két, egymástól független kamion vezetőit keresték szemtanúként. Egyikük — aki a balesethez érve mobiltelefonjával felvételt is készített a lángoló autóroncsról — augusztus 30-án a tv2-ben meg is szólalt (katt), s őt akkor a rendőrségen szemtanúként ki is hallgatták. A másik kamionsofőrt azonban hetekig kereste a rendőrség, mert úgy tudták: az a kamionos még kilométerekkel a baleset helyszíne előtt menet közben láthatta a két személygépkocsit. Egyesületünk az mkfe.hu-n közölt felhívással csatlakozott a kereséshez szeptember első napjaiban.


E második, kulcsfontosságú szemtanú került tehát elő szeptember 17-én — adta hírül a hazai sajtó 20-án. Beluzsárné Belicza Andrea rendőr-főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője egyesületünk kérdésére válaszolva csütörtökön megerősítette: valóban a keresett tehergépkocsi-vezetőről van szó, akit a hatóság ki is hallgatott az ügyben.


Noha a kamionos arról nem szólt: honnan értesült, hogy keresik őt, az MKFE azonban sikerként értékeli, hogy eszközeivel segíthetett a közvéleményt foglalkoztató tragédia nyomozati munkájának előrejuttatásában, s az igazság kiderítésében.


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.