Ma Bernát, Felícia napja van.

Hetekig torlódik a 86-os főút az M1-estől Körmendig

Egy óra alatt lehet átjutni Csornán

Egy óra hosszáig tart, míg átjut az ember Csornán — tájékoztatta egyesületünket kedden egy beledi székhelyű fuvarozó tagunk.

Mint korábban beszámoltunk róla: a 86-os főút Mosonmagyaróvár és Körmend közötti szakaszán májusban és júniusban komoly forgalmi torlódás várható csatornaépítés miatt, ezért a közútkezelő a Győr - Pápa - Ajka - Vasvár útvonalat ajánlja terelőútként — tájékoztatta egyesületünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága.

A kellemetlenséget az okozza, hogy Csornán (a 85-os és 86-os főutak 2 x 2 sávos közös szakaszán) a szennyvízcsatorna beomlott, és a forgalom csak útszűkület mellett bonyolódhatott; már akkor több kilométeres sor torlódott fel...


A hiba javítása közben derült ki, hogy 340 méter hosszon haladéktalanul el kell végezni a csatorna rekonstrukcióját. Az építési munka 2013. május 13-án kezdődött, és várhatóan július derekáig tart.


Bár az érintett útszakaszról nem tiltották ki a tehergépjárműveket, a fennakadások elkerülésére azt javasolják a közlekedőknek: lehetőség szerint a főúthálózat igénybevételével kerüljék el Csornát (a környező mellékúthálózaton súlykorlátozás van). Részletek a térkép alatt.



Terelőút: M1 autópálya - 83-as főút - 8-as főút (Győr - Pápa - Ajka - Vasvár). A közútkezelő a tehermentesítő útvonalat jelölő táblákat az észak-dél irányú forgalomnak az M1-esen, a 86-os főúti csomópontját megelőzően, míg az ellentétes irányban haladóknak Körmenden, a 86-os - 8-as főutak csomópontjában helyezte el. A közbenső főúti csomópontokban — mint M1-85; M1-83; 83-8; 8-84 — a tehermentesítő útvonal irányát táblával jelzik.


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.