Ma Frida, Ivett napja van.

Kereskedelmi gázolaj: 2014-ben is 17 forint igényelhető vissza

Éljen Ön is a visszatérítés lehetőségével! Idén sem történt változás a kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának visszaigényelhető mértékét illetően. Ez azt jelenti, hogy mint 2012-ben és 2013-ban, úgy 2014-ben is 17,00 forintot lehet visszaigényelni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), ha a tankolást a jogszabályoknak megfelelően bonyolították arra alkalmas járművel. Visszatérítés továbbra is havonta, negyedévente vagy évente kérhető a magyar államtól.


KI ÉS MILYEN JÁRMŰVEL JOGOSULT KERESKEDELMI GÁZOLAJ ADÓVISSZATÉRÍTÉSÉRE?

  • árufuvarozás: legalább 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömegű gépjárművel vagy nyergesvontatóval díj ellenében szolgáltatást végző fuvarozók ill. sajátszámlás áruszállítók
  • személyszállítás: autóbusszal rendelkező személyszállítók


MILYEN TANKOLÁSNÁL?

  • töltőállomáson rendszámra szóló üzemanyagkártyával
  • magyarországi telephely kútjából vagy tartályából tankolva


MEKKORA A KEDVEZMÉNY?

  • 17,00 forint adó-visszaigénylésként

A VISSZATÉRÍTÉS JOGÁNAK KELETKEZÉSE ÉS VÉGE:

» Az adó-visszaigénylési jog a vásárlás, illetve a telephelyen történt tankolás napján keletkezik (amikor a gázolajat betöltötték a járműbe).

» Az adó-visszaigénylési jog legfeljebb a vásárlás, illetve a telephelyen történt tankolás hónapját követő 12 hónapon belül érvényesíthető.


FONTOS! Ha az Ön vállalkozásának életében fontos változás történt (székhely, telephely, ügyvezető, kapcsolattartó, elérhetőség változása), vagy akár a kereskedelmi gázolajat tankoló járműparkjában, járműveinek adataiban módosult valami (rendszámcsere, jármű eladása stb.), ne felejtse el bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, hiszen a hatóság adócsalásként értékeli, ha figyelmetlenség miatt olyan járműre történik a visszaigénylés, mely már nem a flotta része!


Kereskedelmi gázolaj: kinek jár, és hogy kell visszaigényelni? »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.