Ma Flórián, Mónika napja van.

NÚSZ: elkerülhetők a sorozatos bírságok a bírságriasztással

A fuvarozók több mint tízezer, a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben (HU-GO) regisztrált folyószámlára aktiválták eddig a bírságriasztás funkciót, de ez csak 15 százalékos kihasználtságot jelent. Pedig az ingyenes alkalmazással elkerülhetők a sorozatos bírságok – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.




A szolgáltatást igénylők e-mail üzenetben kapnak értesítést az ellenőrzési rendszer által érzékelt téves felhasználói beállításokra, így azok ellenőrzésével és kijavításával, illetve szükség esetén egyenlegfeltöltéssel a felhasználó elejét tudja venni a további szabálytalan bevallásnak. Mivel az útdíjtörvény értelmében egy jármű nyolcóránként újra bírságolható, az érintett fuvarozó egyetlen tehergépjármű rossz felhasználói beállításának javításával naponta csaknem félmillió forintot takaríthat meg – figyelmeztet a NÚSZ.
A bírságriasztás funkciót a HU-GO rendszerben regisztrált felhasználók vehetik igénybe, függetlenül attól, hogy viszonylati jegy megváltásával vagy fedélzeti eszköz igénybevételével tesznek eleget útdíjfizetési kötelezettségüknek. A bírságriasztás alapbeállításként inaktív, ezt a funkciót igény esetén a regisztrált felhasználóknak aktiválni kell.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.