Ma Frida, Ivett napja van.

Segítse ön is a Kutyákkal az Életért Alapítvány munkáját!

Az ön cégénél már feleslegessé vált sérült konténerek, panelek, roncsautók óriási segítséget jelentenének a Kutyákkal az Életért Alapítvány számára, akik katasztrófák, tömegbalesetek esetén bevethető mentőkutyákat képeznek ki.
Amennyiben módjában áll, támogassa munkájukat!


A 2004-ben létrejött Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutyák, vakvezető-kutyák, terápiás-kutyák, más segítőkutyák, szolgálati-kutyák kiképzésével, tréningben tartásával foglalkozik. Jászberényi kiképzőbázisukon olyan műromot alakítottak ki, mely katasztrófák utáni helyzetet imitál - törmelékekkel, összeroncsolódott járművekkel, üregekkel. A kutyák itt tanulják meg a romok alatt, emberi szem elől elzárt helyeken tartózkodó sérültek felkutatását.



A kiképzett mentőkutyákkal tömegbalesetek, természeti katasztrófák utáni mentésben vesznek részt.
Az Alapítvány szoros együttműködésben dolgozik számos hazai és külföldi civil szervezettel, a Katasztrófavédelemmel és a Rendőrséggel is. Gyakran hívják őket eltűnt gyermekek, demenciában szenvedő idősek felkutatásához.
Ahhoz azonban, hogy egyre magasabb szinten végezhessék munkájukat, és alkalmasak legyenek az ENSZ irányelvei szerinti vizsgáztatásra, a jelenleginél alkalmasabb kiképzőhelyre van szükségük – melynek kialakítása éppen most folyik. Ehhez kérik az MKFE-tagok segítségét is.

A jelenlegi jászberényi műrom fejlesztéséhez, bővítéséhez az önök cégénél már feleslegessé vált konténerekre, panelekre, tartályokra, roncsautókra, vagyis nagy méretű üreges tárgyakra lenne szükségük. Ezekből ugyanis könnyen ki tudnak alakítani olyan üregeket, rejtekhelyeket, melyekben a kutyák megtanulhatják az elzárt helyeken tartózkodó sérültek felkutatását.

 

Fontos, hogy ezek a tárgyak jól bírják az időjárás-változást, és az is szempont, hogy kézi erővel mozgathatók legyenek.
Ha önnek is van olyan feleslegessé vált tárgya, amiről úgy gondolja, hogy segíthet a Mentőkutyás Szolgálatnak, kérjük, keresse meg őket!

Felajánlásaikat SZABÓ GÁBOR, a Kutyákkal az Életért Alapítvány elnöke, szakmai vezetője várja.
Telefonszám: +36-30-982-0504


Az Alapítvány meg tudják oldani a tárgyak szállítását – de az igazán nagy segítség az lenne nekik, ha az adományt a helyszínre tudná szállítani.
A Mentőkutyás Szolgálat munkájával a www.segitokutya.eu oldalra kattintva ismerkedhet meg jobban.


Az Alapítvány nevében is köszönjük felajánlásaikat!

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.