Ma Ivó, Milán napja van.

Elindult a kormány társadalmi konzultációja a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról

A kormány internetes társadalmi konzultációjának 3 kérdése a sofőrök egészségi állapotára, a gyermekeket szállító buszok műszaki állapotára, valamint a sofőrök pihenőidejére vonatkozik. Az MKFE véleménye szerint a laikusok számára kiírt konzultáció nem hozhat a szakma számára elfogadható eredményt.

Bár arról Egyesületünk korábban nem kapott tájékoztatást, elindult a kormány iskolai kirándulásokra, gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról szóló internetes társadalmi konzultációja. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár elmondta, hogy a vonatkozó jogszabályok áttekintése mellett a társadalmi konzultáció eredményét is figyelembe fogják venni a jogszabályok végleges kialakításakor.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete hangsúlyozza, hogy egy le nem zárt ügy kapcsán nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A laikusok számára feltett szakmai kérdések eredménye alapján döntést hozni pedig elhibázott lépés, és nem hozhat a szakma számára elfogadható eredményt.
Ezért az MKFE elutasítja azt a lehetőséget, hogy egy ilyen széles körű, nem szakmai konzultáció eredményeképpen esetlegesen szabálymódosításra, szigorításra kerüljön sor.

Továbbra is fenntartjuk azt a véleményünket, hogy az autóbuszos személyszállítási szolgáltatások szigorú, az EU-s elvárásokkal harmonizáló keretek között működnek. Éppen ezért további szigorításra csak indokolt esetben, valamit a szakma, az MKFE bevonásával kerülhet sor – ahogy arról a február 14-i, Palkovics Lászlóval folytatott egyeztetésen is megállapodtunk.
Palkovics László és Erdei Péter tárgyalásáról ITT olvashat bővebben.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.