Ma Konrád, Tivadar napja van.

Meghívó Zala megyei időközi küldöttválasztó gyűlésre - ELMARAD!!!

Tisztelt Zala megyei Tagjaink! A november 5-én éjféltől kihirdetett újabb veszélyhelyzet miatt az időközi megyei küldöttválasztást elhalasztjuk. A küldöttválasztás megrendezéséről egy későbbi időpontban gondoskodunk, amelyről tájékoztatni fogjuk az érintett tagvállalkozásainkat. Köszönjük a megértésüket!

Tisztelt Zala megyei Tagjaink! A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Alapszabálya értelmében – a megyében egyéb okokból bekövetkezett küldötti létszám csökkenése miatt – időközi küldöttválasztást kell tartani. A küldöttválasztó gyűlésre 2020. november 7-én 13:30 órakor kerül sor, Zalaegerszegen, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében A küldöttválasztó gyűlésre Grófné Molnár Ágota megyei képviselő nevében ezúton tisztelettel meghívjuk a megye tagvállalkozásainak képviselőit.

Tájékoztatjuk Tisztelt Zala megyei Tagjainkat, hogy a megye küldötteinek száma a 2018-as tisztújítás óta eltelt időszakban összesen 5 fővel csökkent, jelenleg az eredetileg megválasztott 9 küldöttből 4 fő maradt aktív mandátumban. Kérjük, hogy vegyenek részt az Önöket képviselő küldöttek megválasztásában, különös tekintettel arra, hogy az MKFE Alapszabálya értelmében, ha a megválasztott küldöttek és a megyei képviselő együttes létszáma nem éri el az 5 főt, az érintett megye azonos régión belül a szükséges küldötti létszámmal rendelkező, kisebb megyéhez csatlakozik, amely köteles befogadni. (Zala megye esetében – sikertelen küldöttválasztás esetén – Somogy megye lesz a befogadó megye.)

Tájékoztatjuk Tisztelt Zala megyei küldötteket, hogy az időközi küldöttválasztás a jelenleg mandátummal rendelkező küldötteket nem érinti, a gyűlésen további küldöttek megválasztására van lehetőség.

A Küldöttválasztó gyűlés kezdési időpontja
2020. november 7. (szombat) 13:30 óra

(Határozatképtelenség esetén a megismételt küldöttválasztás kezdési időpontja: 14:00 óra

A rendezvény helyszíne:
Zalaegerszeg – Kamarák Háza

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
8900 Zalaegerszeg, Petőfi Sándor u. 24.
Térkép: ITT »

 

Részvételi szándékát kérjük, 2020. november 5-ig jelezze
Grófné Molnár Ágota megyei képviselőnek a
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Köszönjük!

 

Tájékoztató a szavazás szabályairól

Kivonat az MKFE Alapszabályából:

  1. A tag képviselete
    A természetes személy tag a tagsági jogviszonyból eredő jogait személyesen, a nem természetes személy tag törvényes képviselője vagy szakmai vezetője útján gyakorolhatja; egyéb képviseletnek nincs helye. Ha a jogi személy tagnak a cégjogi szabályok szerint több törvényes képviselője van, a tagsági viszonyból eredő jogokat a jogi személy által előzetesen kijelölt törvényes képviselő gyakorolja.

(Munkáltatói igazolás szakmai vezetői státuszról (jelöltek részére): INNEN» letölthető.)

4.1.1.
A tag egy szavazattal rendelkezik. A tag a tagsági jogviszony keletkezésétől számított egy év elteltével jogosult küldötteket és tisztségviselőt választani, illetve választható tisztségre. A választásra vonatkozó részletes szabályokat az Alapszabály 1. számú mellékletét képező Választási Szabályzat tartalmazza.

Választási szabályzat

Alapelvek
1.1. A megyei küldöttválasztó gyűléseken valamennyi, az adott megyéhez tartozó teljes jogú, szavazati joggal rendelkező tag választ, és küldöttnek, illetve megyei képviselőnek megválasztható. Minden tagot egy szavazat illet meg.

1.2. Küldöttnek, illetve megyei képviselőnek csak olyan személy választható meg, aki az ezzel járó feladatok ellátását vállalja.

1.3. A küldötti megbízatás négy évre, a következő küldöttválasztó gyűlés napjáig szól. A küldöttek újraválaszthatók.

1.4. A megyék legalább 5, de legfeljebb 25 küldöttet választhatnak.

A küldöttek és a megyei képviselő választásának rendje

2.3. A küldöttválasztó gyűléseket a megyei képviselő hívja össze, a megyéhez tartozó valamennyi igazolt, választásra jogosult tag részére küldött írásbeli meghívóval.

2.4. A megyei küldöttválasztó gyűlésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amely tartalmazza a megyéhez tartozó tagok megnevezését, a megjelentek számát, a megválasztott küldötteket, a küldöttek szekciós besorolását, a rájuk leadott szavazatok számát.

2.5. A megyei küldöttválasztó gyűlés határozatképes, ha azon a megyéhez tartozó tagok több mint fele megjelent. Az ugyanakkor későbbre meghirdetett, megismételt gyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

2.6. A megválasztott küldöttek részére az őket megválasztó tagok meghatározzák azokat az alapelveket, amelyek szerint jogosultak és kötelesek az őket megválasztók érdekeit a Küldöttgyűléseken képviselni.

2.7. A megválasztott küldöttek kötelesek a Küldöttgyűlésen részt venni, és a részükre adott mandátumnak megfelelően képviselni az őket megválasztó tagok álláspontját.

2.8. A megyei képviselők minden küldöttgyűlés előtt kötelesek a megyéhez tartozó tagokat összehívni. A megyei gyűlésen a tagok kialakítják véleményüket, és mandátumot adnak a megyei küldötteknek a Küldöttgyűlésen képviselendő álláspontról.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.