Ma Konrád, Tivadar napja van.

Ismét halasztják a vámosszabadi határátkelő lezárását

Mint korábban hírül adtuk, a szlovákiai 13-as főúton nagy volumenű építési munkákat vetítettek előre, azonban ennek kezdetét a kivitelező immár harmadízben halasztja el. A munka kezdetének és a tehergépjárművek terelésének legfrissebb, kijelölt kezdő időpontja Vámossszabadi-Medvedovnál 2023. május 2. (kedd) 00:00 óra.


Az útépítés Medve (Medvedov) és Nagymegyer (Veľký Meder) szakaszt érinti. A magyar-szlovák határon a személy- és buszforgalmat átengedik, azonban a 3,5 t feletti tehergépjárműveket a magyar számozású 14-es főúton Komárom felé terelik.


A nehéz-tehergépjárművek a magyarországi oldalon a 14-es főút – 813-as főút – M19-es autóút – M1-es autópálya – 13-as főút útvonalon közlekedhetnek a felújítás ideje alatt. A kijelölt terelőutat sárga táblák jelzik majd. A tehergépjárművek kizárólag célforgalom esetében használhatják a 14-es főúton a 813-as főúti csomóponttól a Vámosszabadi határig tartó útszakaszt.


A munkálatok ideje alatt hosszabb menetidővel kell számolni. Az M1-es autópálya forgalma is erősebb lehet, ezért a közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon. A terelőutat a lenti térképen zöld szaggatott vonal jelzi.


térképszelvény »

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.