Ma Alida, Laura napja van.

Francia forgalomkorlátozások a normandiai partraszállás emléknapján

A normandiai partraszállás 80. évfordulójára szervezett ünnepségek miatt az északnyugat-franciaországi Calvados megye közútjain — forgalomcsillapítási okokból — 2024. június 6-án (csütörtökön) reggel 06:00 órától este 22:00 óráig a megye egész területéről megtiltják a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek és veszélyesáru-szállító járművek közlekedését. Minden más gépjármű (pl. turistabuszok) csak úgy haladhatnak a megyében ezen a napon, ha előtte behajtási matricát igényelnek.


A kamionstop alá nem tartozó egyéb járműveknek létrehozták a ZCR-matricát, mely a korlátozott forgalmú övezet francia elnevezésének (zone de circulation régulée) kezdőbetűit jelöli. Az övezet 125 települést foglal magában. A 7,5 t feletti áruszállítók tehát egyáltalán nem közlekedhetnek, a 7,5 t alatti áruszállítók pedig, valamint a turistabuszok a június 6-i emléknapon napközben csak matrica bitrokában közlekedhetnek ebben az övezetben. ZCR-matricát kétféleképpen lehet igényelni:

a) e-mail-ben: küldjön üzemetet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre (a tárgyban jelölje meg, hogy matricakárelem; franciául: Demande de stickage)

b) postán: Calvados Prefektúra – Ügyfélkezelési Osztály – 80. (CRP-0ème), rue Daniel Huet – 14038 – Caen (a válaszadáshoz küldjön egy felbélyegzett borítékot)


További korlátozásokra is lehet számítani egyes útszakaszokon bármilyen járműre, mérettől függetlenül június 6-án 06.00 órától 22.00 óráig.


egyéb tudnivalók és térkép »

felmentési kérelem kamionstop alól 7,5 t feletti áruszállításhoz »


Forrás: Calvados Megyei Prefektúra

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.