Ma Ivó, Milán napja van.

Azonosíthatatlan cég próbálkozik Bulgáriából

Több magyar fuvarozónak is meggyűlt a baja azzal a bolgár céggel, mely e-mail-ben adott ajánlatokat, majd vett fel árut; a rakományokkal azonban nem érkezett meg a rendeltetési helyekre. A vállalkozásra egyik egyesületi tagunk hívta fel a figyelmet március 13-án.


Az idegen fuvarszervező a szófiai King Trans Ltd. nevében jelentkezett be későbbi áldozatainál, és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címről írt üzeneteket. A rendelkezésre álló adatok alapján egyelőre nem tudni, hogy valóban ez a cég tüntette-e el a rakományokat, vagy a vállalkozás nevével visszaélő bűnözőkről van-e szó, akik esetleg ottani illetékes alkalmazottként mutatták be magukat, de valójában nem azok.


Mint az EU hivatalos honlapjának cégkeresője március 13-án mutatta: a Lui Aier utca 79-ben székelő szófiai vállalkozásnak érvényes közösségi adószáma van, azonban informátorunk szerint lehetséges, hogy a vállalkozás épp felszámolás (esetleg tulajdonosváltás) alatt áll, és a kívülálló elkövetők ezt a köztes állapotot felhasználva éltek vissza a cég adataival.


Egyesületünk — terhelő bizonyítékok hiányában — nem tehet rosszalló megjegyzéseket a bolgár cégre, azonban köszönjük a minket informáló MKFE-tagvállalkozás intését; ezt mindenképpen szeretnénk a fuvarozótársak figyelmébe ajánlani. A magyar vállalkozások legyenek tehát óvatosak a fenti címről érkező ajánlatokkal!

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.