Ma Alexandra, Erik napja van.

Svédország és Dánia szigorítja a határellenőrzéseit

Újabb országok szigorítják a határellenőrzéseiket az európai migránshelyzet miatt. Dánia egyelőre 10 napra, Svédország 6 hónapra tervezi a most életbe léptetett szabályok fenntartását.


Az IRU információja szerint Dánia okmányellenőrzést vezetett be a német határon. Az intézkedés 10 napig marad érvényben, de további 20 nappal meghosszabbítható. Az ellenőrzések a személyekre fognak fókuszálni. A dán rendőrség már végrehajtja az új intézkedéseket.

A nemzetközi közúti szállítást kisebb mértékben érinthetik az ellenőrzések, ezért a nehézgépjárművek várakozási idejét nem fogják jelentősen befolyásolni az intézkedések, melyet reményeink szerint hamarosan mi is megerősíthetünk.

Svédország január 4-én szintén bevezette a személyes okmányok ellenőrzést a dán határon. A rendelet értelmében (amely az elkövetkező 6 hónapban érvényben is marad) a tengeri, vasúti és közúti szállítást végző vállalkozásokat fogják felelősségre vonni, amennyiben kiderül, hogy illegális személyeket szállítanak. A felelősségre vonás intézményét eddig kizárólag Svédország vezette be.

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.