Ma György napja van.

Emelkedik az angliai M6 autópálya díja

2019. július 12-vel emelkedett a brit M6 autópálya használatáért fizetendő díj. A növekedés mértéke 3-5% közötti, aminek következtében a 4 és 5 tengelyes járműszerelvények esetén – napszaktól függően – a díj elérheti a 12 fontot is!


Az Egyesült Királyságban a 12 tonna feletti teherjárműveknél általánosan fizetendő úthasználati napidíjon felül, egyes útszakaszokon, hidakon, alagúton további fizetési kötelezettségei jelentkeznek a fuvarozóknak. Ezek összesített listája a Brit Közlekedési Minisztérium honlapján megtalálhatók.

Többek között az M6 autópálya 44 km-es szakaszán is fizetni kell. A fizetéssel érintett M6 autópálya szakasz ITT>> tekinthető meg. Az alkalmazott útdíj mértéke függ a jármű kategóriába sorolásától, továbbá, hogy a jármű mikor (hétköznapon vagy hétvégén), illetve mely napszakban közlekedik.

A tehergépjárművek két kategóriába (CLASS FOUR vagy CLASS FIVE) kerülhetnek. E két kategória közötti különbséget a tengelyszámok adják: CLASS FOUR kategóriába a kéttengelyes, a CLASS FIVE kategóriába a kettőnél több, maximum hattengelyes járművek/járműszerelvények kerülnek. A fizető kapuknál ezt automatikusan állapítják meg.
A járműkategóriákról és besorolásokról ide kattintva tájékozódhat.

Napszak tekintetében megkülönböztetnek csúcsidőszaki (reggel 7.00-től este 19.00-ig), csúcsidőszakon kívüli (reggel 5.00–7.00 és este 19.00–23.00 között), valamint éjszakai időszakot (este 23.00-tól reggel 5.00-ig).

 

A 2019. július 12-vel módosított M6 árak IDE KATTINTVA>> érhetők el.

 

Fizetési mód tekintetében több lehetőség is rendelkezésre áll:

  • útdíjszedő kapuknál (bankkártya, hitelkártya, üzemanyag-kártya)
  • fedélzeti egységgel (toll tag) – Fedélzeti egységgel történő fizetésnél 5% kedvezmény jár.

 

További információk az M6toll hivatalos oldalán találhatók.

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.