Ma Gedeon, Johanna napja van.

Németország a KRESZ reformját tervezi

A KRESZ és a hozzá tartozó bírságtábla gyökeres reformját tervezik Németországban. Az új jelzőtáblákat is tartalmazó keretjogszabályok módosításának tervezetét 2019. augusztus 15-én mutatta be a német közlekedési miniszter egy berlini sajtótájékoztatón. A változtatások egyrészét várhatóan még ebben ez évben bevezetik.


Az új szabályok főként a közlekedés védtelenebb résztvevőire lennének nagyobb tekintettel. Kötelező lenne a kerékpárosok előzésénél az 1,5 – 2 méteres oldaltávolság, és tervben van az is, hogy nehéz-tehergépjárművel mellékútra csak lépésben lehessen jobbra kanyarodni; a német utakon bekövetkező kerékpáros baleseteknél ugyanis vezető halálok, hogy a nagy gépjárművek vezetői nem észlelik a holttérben megbúvó, tőlük jobbra lévő biciklist.)


Szigorúbb bírságot rónának ki azokra a gépjárművezetőkre, akik járdán és kerékpárúton parkolnak, vagy az autópályán — torlódás esetén — nem hagynak menekülőfolyosót (Rettungsgasse).


Az új szabályok ugyanakkor engedményeket is tartalmaznának: a tervezet szerint — klímavédelmi okokból — a buszsávot például használhatnák azok, akiknek járművében három vagy annál több személy utazik.


részletek (hvg.hu) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.