Ma Hajnalka napja van.

Rendkívüli küldöttgyűlés — Budaörs, 2019. február 23.

Lezajlott az MKFE rendkívüli küldöttgyűlése. Az eseménynek a budaörsi Holiday Inn Hotel adott otthont 2019. február 23-án, szombaton. A rendezvény keretében piacvédelmi, versenyképességi és engedélygazdálkodási témák kerültek napirendre, valamint az MKFE küldöttei és szavazati joggal rendelkező tisztségviselői megválasztották az Árufuvarozási Tanács és az Etikai Bizottság hiányzó tagjait.


A szavazás eredményeképpen az Árufuvarozási Tanács munkájában Szabó Jánosné Kati és Szűcs-Szabó Sándor, az Etikai Bizottságban pedig Varga Zsuzsanna vesz részt a jövőben.

A Küldöttgyűlés a tisztségviselő választást megelőzően a meghívóban meghirdetett napirend szerint meghallgatta az elnökségi beszámolókhoz kapcsolódó prezentációkat, majd az egyes napirendi pontokról külön-külön szavazott. A legtöbb hozzászólást generáló I. napirendi pontot a vita lezárása után – több küldött tartózkodása mellett – kis többséggel fogadta el a Küldöttgyűlés. A II. és III. napirendi pontokhoz kevesebb hozzászólás érkezett, ezeket a pontokat a plénum nagy többséggel fogadta el.

A IV. napirendi pont keretében megválasztott tisztségviselők mindkét testület esetében a második fordulóban nyerték el a mandátumukat. Az első körben – a jelöltek magas száma miatt – nem született 50%+1 fő szavazati eredmény. Ugyanakkor az Árufuvarozási Tanács és az Etikai Bizottság új tisztségviselőiről egyaránt elmondható, hogy a voksolás második fordulójában meggyőző fölénnyel szerezték meg a mandátumokat.



Az Árufuvarozási Tanács tagok választásának eredménye (2. forduló):

Szűcs-Szabó Sándor (ROLLSPED Kft.) 31 szavazat - mandátumot nyert




Szabó Jánosné (Szabó János e. v.) 28 szavazat - mandátumot nyert



További jelöltek voltak:
Tóth Csaba Lajos (TRANS-SPED Kft.) 23 szavazat
Gazda Csaba (GAZDA Trans Kft.) 21 szavazat
Szabó Pál (Euro Log Kft.) 7 szavazat
Szemerey Péter (Szemerey Plus Kft.) 7 szavazat
Kocsis László (Inter-Épfu Kft.) 5 szavazat



Az Etikai Bizottság tag választás eredménye (2. forduló):

Varga Zsuzsanna (Schumacher Trans Bt.) 27 szavazat - mandátumot nyert



További jelöltek voltak:
Éberhardt György (egyéni vállalkozó) 22 szavazat
Szamosfalvi Károly (egyéni vállalkozó) 12 szavazat
Pecze Róbert (Roberto Trans Kft.) 6 szavazat

A Küldöttgyűlés a IV. napirendi pont tárgyalása közben – tisztségviselő visszahívására tett tagi javaslat tárgyalására vonatkozó voksolás előtt – a létszámcsökkenés miatt határozatképtelenné vált, így bár a kérdésről különböző érveket és álláspontokat tükröző diskurzus alakult ki, konkrét szavazásra nem kerülhetett sor.

Az MKFE elnöksége, tisztségviselői és főtitkára nevében ezúton is gratulálunk az újonnan kinevezett tanácstagoknak és Etikai Bizottsági tagnak! Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.