Ma Emma napja van.

Egyhetes TISPOL-akció és háromnapos hatósági ellenőrzés

2020. február 10–16. között (hétfőtől vasárnapig) zajlik az az egyhetes TISPOL Truck & Bus akció, melynek keretében a külföldi rendőri szervekkel egyidőben az Országos Rendőr-főkapitányság a tehergépkocsik és az autóbuszok szabályszerű üzemeltetésének és közlekedésének ellenőrzésére fókuszál. Az ellenőrzések az Európai Unió teljes területét, azon belül Magyarország egész közúthálózatát érintik. Az akciótól függetlenül a közlekedési hatóság háromnapos ellenőrzést hirdetett meg.


Az akciót a TISPOL Operation „Truck & Bus” elnevezésű európai közlekedésbiztonsági kampány keretében egyszerre 28 országban valósítják meg az egyenruhások — tudatta honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság.


A főbb ellenőrzési fókuszterületek mind tehergépjárművek, mind pedig autóbuszok vonatkozásában a szokásosak: vezetési és pihenőidők betartása és a veszélyesáru-szállítás feltételeinek ellenőrzése; de emellett az egyenruhások a személyi és menetokmányok, a vezetési alkalmasság, a jármű műszaki állapota, a rakományrögzítés stb. területén is vizsgálatot folytathatnak. Tovább az ORFK honlapjára » .


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkatársai mindeközben háromnapos ellenőrzéssorozatot végeznek a TISPOL-akciótól függetlenül: 2020. február 11-13. között elsősorban a teherautók és buszok műszaki állapotát, a vezetési és pihenőidőket, valamint a buszok belső tartozékait (biztonsági övek, vésznyitók, ablaktörő kalapácsok, tűzoltókészülékek) vizsgálják. Ezeken túl külön figyelmet fordítanak a szélvédő- és ablaktörlő lapátok és a gumiabroncsok állapotára, az abroncsok típusára, továbbá a külső világító és jelzőberendezésekre is. Tovább a szakminisztérium közleményére »


Milyen okmányokat kell a tehergépjárművek és buszok fedélzetén tartani? (tagi tartalom) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.