Ma Elek, Endre napja van.

Fokozatos bevezetéssel indul július 5-én a BiReg második fázisa

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a nemzetközi közúti áruszállításhoz használt bilaterális és multilaterális engedélyek jogszerű felhasználásának ellenőrzése és nyomon követhetősége céljából elektronikus rendszert (BIREG) hozott létre, melynek használata a fuvarozók számára a 261/2011. (XII.7.) Kormányrendeletben meghatározottak szerint 2021. január 1-től kötelező. A BIREG rendszer fejlesztésének folytatásaként - bővített funkcionalitással – a rendszerhasználat kiterjesztésre kerül a fel- és lerakóhelyek engedélykezelésével a Kormányrendelet szerint.

Az ITM tájékoztatása szerint – figyelemmel a fokozatos bevezetésre és tesztelésre irányuló szakmai kérésekre - júliustól a BIREG elektronikus felület funkcióbővítésének ütemezése az alábbiak szerint várható:

A rakodóhelyek regisztrációjának kezdete: 2021. július 5.

A rakodóhelyek rendszerben történő engedélykezelése: 2021. július 26.

A rakodóhely előzetes járathoz rendelése: 2021. augusztus 15.

A rakodóhelyek rendszerben történő hatósági bejelentése: 2021. szeptember.

 

Az ITM felhívja a rakodóhelyek figyelmét arra, hogy az engedélykezelést a jelzett időpontokig – papír alapon – továbbra is folyamatosan végezni kell!


A BIREG rendszer használatával kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken informálódhat:

Hivatalos weboldal: https://bireg.gov.hu

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 1 510 0505

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.