Ma Zsigmond napja van.

Hőség miatt feloldották a hazai kamionstopot!

A rendkívüli hőség miatt egyesületünk kérésére a közlekedési szaktárca a hazai utakon teljesen feloldja a nehéz-tehergépjárművek közlekedési korlátozását az előttünk álló, 2023. augusztus 26-27-i hétvégén, miután az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást rendelt el egészen hétfő éjfélig.


A szabályos nyári órarend szerint Magyarországon a tilalom szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig lenne érvényben, azonban az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) eleget tett szakmai kezdeményezésünknek, és feloldotta a kamionstopot. A szaktárca a döntését azzal indokolta, hogy a gépjárművezetőknek rendkívüli egészségi terhelést jelent a forró vezetőfülkében egyhelyben való vesztegelés, és a rendeltetési helyre el nem juttatott rakomány épsége is veszélybe kerülne. A szállító-fuvarozó vállalkozások a könnyítéssel egyszerűbben és gördülékenyebben tudják szervezni feladataikat.


2023. augusztus 26-27-én (szombaton és vasárnap) tehát valamennyi tehergépjármű szabadon közlekedhet hazánk teljes úthálózatán akár belföldi, akár nemzetközi viszonylatban, akár az országhatártól befelé vagy oda tartva környezetvédelmi besorolástól függetlenül.


tovább a szakminisztérium közleményére »

  MAGYAR KORLÁTOZÁSOK EGÉSZ HÓNAPRA (MKFE-tagvállalkozásoknak) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.