Ma Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Célzott pályázati forrás szorgalmazunk a tachográfcserékre

Célzott pályázati forrás szorgalmazunk a tachográfcserékre

Ahogyan arról korábban tájékoztatást adtunk a nemzetközi viszonylaton közlekedő haszonjárművekbe utólagosan kell az intelligens tachográfokat beépíteni». Az uniós szabályok szerint a 2019. június 15-e előtt forgalomba helyezett járműveknél az eszközcserét legkésőbb 2024. december 31-ig kell megtenni. Az MKFE és a NiT Hungary közös kezdeményezéssel élt a kormányzat felé, hogy nyissanak pályázati forrást a fuvarozók tachográfcseréinek vissza nem térítendő támogatására.

Pünkösdkor éjszaka szabadon közlekedhetnek a kamionok (2024)

Csak Pünkösd reggel kezdődik a korlátozás!

Az MKFE kérésének eleget téve a közlekedési tárca éjszakai szabad időablakokat nyitott a pünkösdi hosszú hétvége kamionstopján. Így a nehéz-tehergépjárművek korlátozása a hazai utakon nem szombaton éjjel, hanem csak 2024. május 19-én (Pünkösdvasárnap) reggel 06:00 órakor kezdődik, és az ünnep másnapján éjjel is szabad kamionnal közlekedni Magyarországon.

Közúti fuvarozási árindex (KFX) kiegészítő melléket csak MKFE tagoknak!

Közúti fuvarozási árindex (KFX) kiegészítő melléket csak MKFE tagoknak!

Merre tart a fuvarpiac? — Trendek, hatások, tanácsok

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete 2023 őszén együttműködési megállapodást kötött a DigiLog Consulting Kft-vel. Ennek eredményeképpen a tanácsadó cég — a megszokott negyedéves KFX közlésein túl — az MKFE-tagoknak külön összefoglaló mellékletet készít a közúti fuvarozásban megfigyelhető főbb trendekről. Az anyag a gazdasági és piaci előrejelzésekkel nyújt bővebb támogatást.

Pénteken csökkennek a hazai üzemanyagárak

Pénteken csökkennek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2024. május 17-én (pénteken) 00:00 órától literenként bruttó 4 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzint bruttó 5 forinttal kapják olcsóbban a hazai üzemanyagkutak — tudtuk meg piaci forrásokból.

Megjelent a 2024/I. negyedéves közúti fuvarozási árindex!

Megjelent a 2024/I. negyedéves közúti fuvarozási árindex!

Az előző év azonos időszakához képest a nemzetközi fuvarozásban érdekelt hazai vállalkozások költségei 13,5 %-kal, a belföldi fuvarozáóké 16,4%-kal növekedtek. Ennek kitermeléséhez ugyanekkora fuvardíjemelés lett volna elegendő, azonban a fuvarozók mindösszesen csupán 4,9 – 6,5%-os tarifaemelést tudtak érvényesíteni megbízóiknál, mely messze elmarad a költségeik emelkedésétől — derül ki a DigiLog Consulting 2024. évi első negyedévről szóló közúti fuvarozási árindexéből (KFX), melyet az üzleti tanácsadó cég 2024. május 13-án publikált.

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

Mint előre jeleztük, a MOL 2024. május 13-án (hétfőn) 00:00 órától literenként bruttó 2 forinttal emelte a gázolaj nagykereskedelmi árát. A benzin ára most ellentétes irányban mozdult el, ezt 4 forinttal kapják olcsóbban a hazai töltőállomások.

1. oldal / 414

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.