Ma Péter napja van.

A magyar-szlovák határátkelők további bővítését kéri az MKFE az ORFK-tól

Részben teljesültek az MKFE határforgalmi optimalizációra tett javaslatai, azonban a magyar-szlovák határszakaszon továbbra is indokolt a korlátozások további feloldása. A külügyminisztérium válaszlevele elvben zöld jelzést adott a javaslatoknak, de a megvalósításukhoz az ORFK támogatása és jóváhagyása is szükséges. Az érdekképviseletek ezért újabb levelet küldtek az ORFK rendészeti országos főkapitány-helyettesének.


Az MKFE és a NiT Hungary a közös levélben egyrészt megköszönte az ORFK pozitív beavatkozását, amelynek köszönhetően a román és a szerb határokon bővültek a belépőpontok és a tranzitútvonalak. Ugyanakkor az új tranzitútvonalak KRESZ szerinti megfelelősége problémát okoz a nehéztehergépjárművek részére, ezért ennek pontosítását is kérték az érdekképviseletek.

A közúti áruszállítás szempontjából kiemelt fontosságú magyar-szlovák határok ügyében – annak ellenére, hogy azt a külügyminisztérium támogatná – egyelőre nem valósultak meg az érdekképviseleti kérések, ezért – az aktuális helyzet szerinti frissítésekkel kiegészítve – újabb javaslatokat fogalmaztunk meg az ORFK felé.

A Dr. Halmosi Zsolt rendészeti országos főkapitány-helyettesnek címzett levelet teljes terjedelmében IDE» kattintva olvashatja el.

Egyben felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy június 2-tól újra jár az esztergomi teherkomp Esztergom (H) és Párkány (SK) között, a részletekről IDE» kattintva tájékozódhat.


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.