Ma Péter napja van.

További határforgalmi optimalizációra tettek javaslatot az érdekképvisletek

Az osztrák, szlovák, horvát és román határátkelők működésének javítására tett javaslatot az MKFE és a NiT Hungray a tagvállalkozásoktól érkezett észrevételek és kérések alapján.


A pandémiás helyzetben hozott szigorú szabályok könnyítését, illetve a járványhelyzet miatt életben lévő korlátozásmentességek visszaállítása miatt újabb, a határátlépést gyorsító javaslatokat fogalmazott meg az MKFE és a NiT Hungary az ORFK és a Külügyminisztérium felé.  Ilyen mások mellett a Klingenbach/Sopron átkelő 7,5 tonnás korlátozásának ismételt, és lehetőség szerint végleges feloldása, amely csökkentheti a Hegyeshalom terheltségét, ahol az utóbbi napokban ismét jelentősebb fennakadásokat tapasztalnak a fuvarozók. A visszajelzések szerint az elmúlt héten legalább 2 alkalommal alakult ki 15 kilométeres sor, amely több órás várakozásra/araszolásra kényszerítette a járműveknek.

Emellett a horvát (Udvar), a szlovák (Bánréve) és a román (Gyula) határokra vonatkozóan is újabb javaslatokat tettek az érdekképviseletek.

A levelet teljes terjedelmében IDE» kattintva olvashatja el.


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.