Ma Béla napja van.

Eltörölte a 2020-as autóbuszos piacfelügyeleti díjat a Kormány

Az érdekképviseletek kérésének megfelelően egységesen visszavonta a buszos piacfelügyeleti díj megfizetési kötelezettséget a Kormány a 2020-as évre.


Megtárgyalta és elfogadta a rendkívüli jogrendi szabályozásért felelős akciócsoport az MKFE és a NiT Hungary közös javaslatát», amelyben az érdekképviseletek az összes autóbuszos vállalkozás teljes és egyöntetű mentesítését kérték a piacfelügyeleti díj megfizetése alól.

A péntek este a Magyar Közlönyben 269. számában megjelent 559/2020. (XII. 4.) Korm. rendelet» szerint az autóbuszos közúti személyszállítási tevékenységre, a közlekedésszervező tevékenységére vonatkozó piacfelügyeleti eljárásra és a piacfelügyeleti díj megfizetésére vonatkozó részletes szabályokról, továbbá a piacfelügyeleti bírság mértékére és alkalmazására vonatkozó szabályokról szóló 43/2019. (III. 12.) Korm. 9. §-ában foglaltaktól eltérően a szolgáltató a piacfelügyeleti díjat a 2020. évben nem köteles megfizetni az autóbuszos hatóságnak.

A rendelet szerint a 2020. évre már megfizetett piacfelügyeleti díj beszámít a 2021. évre fizetendő piacfelügyeleti díjba, azaz ilyen módon az 2021-ben jóváírásra kerül.

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.