Ma Emma napja van.

Hétfőtől elérhetőek a 2021-es éves autópálya-matricák

A NÚSZ Zrt tájékoztatása szerint a 2021-es országos és megyei autópálya-matricák 2020. december 7-től elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.


A 2021. évre érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák érvényességi ideje 2021. január 1-jén indul, ennek megfelelően 2020. decemberében még nem biztosítanak úthasználati jogosultságot. A vignetták érvényessége 2022. január 31-én jár le, azaz azokat 13 hónapon keresztül lehet használni a hazai díjköteles gyorsforgalmi utakon.

A kialakult járványhelyzetre tekintettel az e-matrica vásárláshoz a NÚSZ Zrt. elsősorban a saját, mobiltelefonra optimalizált elektronikus értékesítési felületét, az ematrica.nemzetiutdij.hu» oldalt ajánlja. Az ott történő vásárlások után nem kell kényelmi díjat fizetni, a jármű adatait csak egyszer kell megadni, így a későbbi vásárlások alkalmával a tévesztések (például rendszámelírás) esélye nullára csökken, és még a vásárlást igazoló bizonylatot sem kell megőrizni 2 évig.

A NÚSZ Zrt. az elővásárlás kapcsán fokozottan felhívja az utazóközönség figyelmét arra, hogy az esetleges tévesztések és az azokból fakadó kellemetlenségek megelőzése érdekében az e-matrica vásárlásakor célszerű minden esetben még a fizetés előtt ellenőrizni a megadott adatokat (rendszám, felségjelzés, díjkategória, érvényességi idő, megye).

 

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.