Ma Péter napja van.

Barna Zsoltot választotta az MKFE elnökévé a Tisztújító Küldöttgyűlés

2022. május 14-én eredményesen zárult a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Tisztújító Küldöttgyűlése. A küldöttek Barna Zsoltot választották az Egyesület elnökévé. Az elnökhelyettesi tisztséget Varga József nyerte el. Az Árufuvarozási Tanács elnökévé Gégény Tamást, a Személyszállítási Tanács élére pedig Pencz Zoltánt delegálták küldöttek.


A Küldöttgyűlésen rövid értékelő-visszatekintő beszédet mondott Ignácz József Péter, aki egyben azt is tudatta a küldöttekkel, hogy nem indul el az elnöki pozícióért, visszalép a jelöléstől Barna Zsolt javára.

Ignácz József Péter

A vezető tisztségviselő jelöltek bemutatkozó beszédeiben megjelentek azok az érdekképviseleti feladatok, amelyek megoldása továbbra is kiemelt cél. Egyben több jelölt utalt azokra a belső feszültségekre is, amelyek károsan hatnak az MKFE működésére, sok energiát vettek el a hatékonyabb tanácsi és testületi munkától.

Barna Zsolt elnökjelölti bemutatkozó beszédében felsorolta azokat a fontos feladatokat, amelyeket továbbra is napirenden kell tartania az Egyesületnek. Az elmúlt időszak eredményeiről szólva rámutatott, hogy számos jó kezdeményezés született az MKFE testületeiben, így az Árufuvarozási Tanácsban is, amelynek elnöke volt a most lezárult ciklusban. Az elnökjelölt a piacvédelmi eredmények között kiemelte a BiReg rendszer tavalyi elindítását, rámutatva, hogy annak létrejöttében elvitathatatlanul fontos szerepe volt Ignácz József Péternek.



Barna Zsolt

Szeretném megköszönni minden most leköszönő tisztségviselőnek az elmúlt 4 évben folytatott áldozatos munkáját. A megkezdett ügyeket tovább kell vinnünk, így nem engedjük el mások mellett a napidíj emelésének kérdését, a gépjárművezető hiányt, és azon belül is az utánpótlást jelentő fiatalok hatékonyabb képzésének ügyét, a TSM-rendszer problémáinak megoldását, a nagyfelhasználói útdíjkedvezmény kérdéskörét és a kamionstop szabályok felülvizsgálatát sem. Mindezekről tovább folytatjuk az egyeztetést a tárcákkal, hatóságokkal – foglalta össze röviden a terveit Barna Zsolt, hozzátéve, hogy az MKFE belső ügyeit is rendezni kell. – Be kell fejeznünk a lassan egy éve megkezdett alapszabály-módosítási munkát. Átgondolt, jól előkészített döntésekre van szükség az Egyesület vagyongazdálkodási gyakorlatát illetően. Szeretném nyomatékosan leszögezni, hogy megválasztásom esetén minden hazai közúti fuvarozót és személyszállító vállalkozást képviselni szeretnék, mérettől függetlenül, a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól a legnagyobbakig. Az érdekeink és a céljaink azonosak: minden hazai vállalkozás boldoguljon a nehéz gazdasági körülmények között. Ehhez közös munkára, belső egységre és összefogásra van szükség, szorosabb együttműködésre a társérdekképviseletekkel is, mert így lehet erős és hatékony az MKFE. Ehhez kérek támogatást minden kollégától!

A Tisztújító Küldöttgyűlés a tisztségviselő választást megelőzően elfogadta az MKFE elnökségének 2021-es beszámolóját, és megszavazta az Egyesület és a leányvállalatainak 2022-es költségvetési tervét.

   



A 2022. május 14-i Tisztújító Küldöttgyűlésen megválasztott testületek tagjai:

Tisztség

Név

Cégnév

Elnök

Barna Zsolt

Waberer's International Nyrt.

Elnökhelyettes

Varga József

K és V Kft.

Elnökségi tag

Joós Zoltán

KARZOL-TRANS Kft.

Konyári Antal

Trans-Sped Kft.

Kulcsár Imre

HCC Kft.

Szalkai Tamás

Szalkai Tamás e. v.

Zsemlye Zoltán

Adler-Trans Kft.

 

Árufuvarozási Tanács elnök

Gégény Tamás

Gégény Tamás e. v.

 



Árufuvarozási Tanács tagok

 

 

 

 

Gazda Csaba

GAZDA Trans Kft.

Reisinger Győző

Locargo  Kft.

Szíjj Levente Csaba

Szíjj Levente Csaba e. v.

Szűcs-Szabó Sándor

ROLLSPED KFT.

Veres Balázs

SUPERNOVA INTERTRANS Kft.

Winkler Gergő

WINKLER TRANSPORT Kft.

 

Személyszállítási Tanács elnök

Pencz Zoltán

Tűzpenge Kft.

Személyszállítási Tanács tagok


Kovács György

Kovács György e. v.

Pecze Róbert

ROBERTO-TRANS Kft.

Kreisz Gergely

Universal Travel Kft.

Mocsári László

Pullman Travel Kft.

 




Felügyelő Bizottság

 

 

Csiszár Károly

Cargo Logistic Kft.

Dobos Gyula

Do-Mo Trans Kft.

Éberhardt György

Éberhardt György e. v.

Szabó Attila

Kippa Trans Kft.

dr. Wagner Emőke

Levissimo Kft.

 

 

Etikai Bizottság

 

Csiszár Károly,

Cargo Logistic Kft.

Galambosi Imre

Beled Trans Kft.

Gál András

Flott-Trans Kft.

Mancsi János

Mancsi Kft.

Kovács György

Kovács György e. v.

 

Jelölő és Mandátumvizsgáló Bizottság

Balázs-Kreisz Csilla

KRÉBER Kft.

Egervári Tamás

Egervári Trans Kft.

ifj. Herke Zoltán

SCANTRANS KANIZSA Kft.

Jonkl László

Jonkl Trans Kft.

Rajnai Tímea

Rajnai és Társa Kft.

Széll János

Széll Trans Kft.

Varga Zsuzsanna

Schumacher Trans Bt.

 

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.