Ma Gizella napja van.

ARTISJUS szerzői jogdíjak: az MKFE tagjai 2017-ben is kedvezményt kapnak

Az MKFE 2017-re is aláírta azt a megállapodást az Artisjus-szal, amelynek eredményeképpen személyszállító tagjaink kedvezményes, éves alapjogdíjat fizethetnek a jogdíjköteles zeneszolgáltatás igénybevételéért. Ám a csökkentett ár igénybevétele nem automatikus, a buszos vállalkozóknak bejelentési kötelezettségük van, aminek az ÚJ BEJELENTŐLAPON kell eleget tenniük!


Az Egyesület Artisjus-szal aláírt megállapodásának eredményeképpen személyszállító tagjaink éves szinten jelentős, több mint 70%-os kedvezményt kapnak a rájuk vonatkozó szerzői jogdíj összegéből. A jogdíj megfizetésével engedélyt kapnak arra, hogy a szerzői jogi védelem alatt álló, magyar vagy külföldi, kereskedelmi forgalomban lévő zenei vagy irodalmi műveket a járműveiben lejátsszák.

A kedvezményes jogdíj igénybevételéhez a következőket kell tennie:

  1. Töltse le a INNEN az ÚJ bejelentőlapot!
  2. Töltse ki, és írja alá az ÚJ bejelentőlapot!
  3. Küldje el az ÚJ bejelentőlapot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy az Artisjus postacímére (1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.)

Fontos!

  • A bejelentőlapon tüntesse fel MKFE tagsági számát!
  • A megállapított jogdíjat a megadott fizetési határidőn belül fizesse be, mert a kedvezmény csak ebben az esetben vehető igénybe.

 

A tagság fennállását, illetve a vállalkozás által lejelentett autóbuszok számát az Egyesület – az Artisjus-hoz beérkezett bejelentőlapok alapján – ellenőrzi, és azt az Artisjus felé visszaigazolja. Az Artisjus szúrópróbaszerűen ellenőrzéseket végez, amelyekben az MKFE-nek együttműködési kötelezettsége van.

Amennyiben a bejelentő a fentieknek nem tesz eleget, a kedvezményes jogdíjat nem veheti igénybe, illetve az Artisjus-nak jogában áll a jogszabályban meghatározott jogdíj költségátalánnyal növelt összegét vele szemben érvényesíteni.


A szerzői jogdíjak összege – áfa nélkül!

Férőhelyek száma

Jogszabályban meghatározott, havonta fizetendő szerzői jogdíj

Éves, kedvezményes szerzői jogdíj

Szomszédos jogi jogosultaknak járó éves díj – 30,5% (hozzáadódik az alapdíjhoz)

Éves szerzői jogdíj az MKFE tagjainak

1–10 főig

683 Ft

1550 Ft

473 Ft

2023 Ft

11–25 főig

1033 Ft

2390 Ft

729 Ft

3119 Ft

26–40 főig

1382 Ft

3120 Ft

952 Ft

4072 Ft

41–55 főig

1729 Ft

4050 Ft

1235 Ft

5285 Ft

55 fő felett

2066 Ft

4680 Ft

1427 Ft

6107 Ft

 

A jogszabály kimondja, hogy nem tömegközlekedés keretében, nem menetrend szerint közlekedő (bérbeadás céljára fenntartott vagy utazásszervezés, utazásközvetítés, idegenforgalmi szolgáltatás során közlekedtetett) járműveken, taxikban (repülőgép, szórakoztató, kereskedelmi szolgáltatást nyújtó vízi vagy szárazföldi járművek kivételével) történő gépzene-felhasználás (letöltést nem engedő felhasználás) esetén a jármű járműnyilvántartás szerinti üzemben tartójának a jármű férőhelyének számától függően a fenti szerzői jogdíjakat kell megfizetni.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.