Ma Alexandra, Erik napja van.

Busz piktogramokat festenek a Carl Lutz rakpart buszparkolóira

Az MKFE a személyszállító tagjaink visszajelzései alapján levélben fordult a Budapest Közút Zrt. vezérigazgatójához, amelyben a Carl Lutz rakpart buszparkolóinál jelentkező problémák megoldására tettünk javaslatokat. A közútkezelő részben elfogadta az MKFE ajánlásait, ennek értelmében a buszparkolóknál rövidesen buszt ábrázoló piktogramokat festenek az aszfaltra.

Az Almássy Kornél vezérigazgatónak címzett levélben az MKFE jelezte, hogy a Carl Lutz rakparton megnehezítik a buszok megállását a szabálytalanul várakozó személyautók, ezért a buszparkolóknál határozottabb jelzések elhelyezését javasoltuk. A Budapest Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatósága válaszában leszögezte, hogy az Egyesület által ajánlott „BUSZ” feliratok felfestésére nincs lehetőség – egyrészt azért, mert a KRESZ-ben ez a buszsávok jelölése, másrészt egyes rakparti buszparkolók időszakosan rakodási területként is funkcionálnak –, azonban a buszt ábrázoló piktogramok felfestését támogatják, és erről intézkednek.

Az Igazgatóság ugyanakkor kiemeli, hogy a Carl Lutz rakparton, északi irányban, a Dráva utca előtti, kizárólag buszok számára kijelölt 150 méteres várakozóhelyei a tapasztalataik szerint kihasználatlanok, ezért kérik, hogy a járművezetők ezt a 10 autóbusz megállására alkalmas területet is vegyék igénybe.

MKFE kommunikáció

 

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.