Ma Imola, Szervác napja van.

A Magyar Turisztikai Szövetség tagja lett az MKFE

2018. március 28-tól a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete is tagja a tavaly ősszel alakult, alapítványi formában működő Magyar Turisztikai Szövetségnek.

A 2017 októberében 11 szervezet összefogásával létrejött alapítvány idén januárban kezdte meg működését. A szövetség célja, hogy összefogja a turizmus területén működő érdekképviseleteket, és még hatékonyabban képviselje a szakmát.

Pencz Zoltán, az MKFE személyszállítási társelnöke fontosnak tartja az Egyesület csatlakozását a szervezethez, hiszen ő maga is egy hasonló együttműködésben gondolkodott, szintén a hatékonyabb problémamegoldás és érdekképviselet érdekében. Varga Zsolttal, a Személyhajósok Szövetségének elnökével közösen szorgalmazták egy érdekképviseleteket tömörítő szervezet létrehozását, és több fórumon is vázolták elképzeléseiket.

Az MKFE Személyszállítási Tanácsa bízik abban, hogy a Magyar Turisztikai Szövetséggel együttműködve hatékonyabb lesz az autóbuszos közlekedési és parkolási problémák megoldása.

A Magyar Turisztikai Szövetség teljes mértékben független, nem tagja állami szereplő, ezért álláspontját hajlandó ütköztetni adott esetben akár a Magyar Turisztikai Ügynökségével is. Az alapítvány célja azonban alapvetően az együttműködés a turisztikai fejlesztéseket koordináló Magyar Turisztikai Ügynökséggel, hiszen egyetértenek a 2030-ig érvényes Turizmusfejlesztési Stratégiában kitűzött célokkal. Legalább 16 ilyen konkrét célt határozott meg az alapítvány - hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Jelenleg többek között a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége, a Magyar Beutaztatók Szövetsége, a NIT Hungary, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Magyar Idegenvezetők Egyesülete tagja a Magyar Turisztikai Szövetségnek. Csatlakozási szándékát jelezte a Személyhajósok Szövetsége is.


MKFE kommunikáció



Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.