Ma Valéria napja van.

A Közlekedési Kultúra Napja 2018. május 11.

„A Közlekedési Kultúra Napja” című eseményt 2015. május 11-én rendezték meg először, hagyományteremtő szándékkal. Akkor 15 szervezet csatlakozott a rendezvényhez, 2017-ben azonban már közel 60 társaság hívta fel a figyelmet programjaikkal, aktivitásaikkal a közlekedési kultúra fontosságára. Ez is azt tükrözi, hogy a biztonságos, kulturált és környezettudatos közlekedés egyre többek szívügye. A Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata (KTE) által koordinált rendezvénysorozatot az MKFE is támogatja, hiszen az Egyesület tagjai, illetve a tagvállalkozások munkavállalói nap mint nap aktívan részt vesznek a közlekedésben, életükben kiemelt szerepe van a biztonságra való törekvésnek.




A 2018-as rendezvény fókusza a biztonságtudatos közlekedésre irányul, de emellett a közösségi közlekedés kultúrájára és a környezettudatos közlekedés kultúrájára is kiterjed. Az esemény idei szlogenje: Tarts velünk, legyél a Partnerünk! A Közlekedési Kultúra Napja 2018. május 11.

A szervezők abban bíznak, hogy a 2018-as rendezvények, aktivitások újabb építőkövei lesznek annak a törekvésnek, hogy „A Közlekedési Kultúra Napja” a közlekedők és a közlekedésben dolgozók ünnepnapjává váljon.

A rendezvénysorozat keretein belül több pályázatot is meghirdetett a KTE. A Közlekedésbiztonsági fotópályázatra az MKFE-tagjai is elküldhetik fotóikat 2018. április 27-éig.

A pályázat témája: „Egy fotó – Egy üzenet a biztonságos közlekedésért”

Információ: A közlekedésbiztonsági fotópályázat részletei


„Az év hídja” díjra benevezett magyarországi hidakra viszont szavazni lehet 2018. április 31-éig.

Információ: Az év hídja" díj - pályázati kiírás


A rendezvénysorozat programjai és helyszínei hamarosan megtalálhatók lesznek a www.akozlekedesikulturanapja.hu weboldalon.


MKFE-kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.