Ma Csongor napja van.

Terelések tavaszig Óbudán: felújítják a Szentendrei utat

2019. augusztus 21-én (szerdán) elkezdődik Budapesten a Szentendrei út 1 kilométeres szakaszának teljes rekonstrukciója, mely előreláthatólag 2020 tavaszáig fog tartani — közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A közlekedőknek lezárásokra és terelésekre kell számítaniuk Óbudán.


A fővárosban kevésbé jártas busz- és tehergépjármű-vezetőknek fontos tudni, hogy a Szentendrei út ezen külvárosi része már elválik a Szentendrére tartó 11-es főút kivezető szakaszától, és azzal párhuzamosan fut észak-déli irányban a HÉV-vágány túloldalán. Várható azonban, hogy a lezárások miatt az eleve forgalmas 11-es főút bevezető szakasza méginkább leterhelődik.


A Szentendrei úton tehát 2019. augusztus 21-től a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszt munkagépek veszik birtokba. Helyenként teljesen új pályaszerkezet épül, majd az egész szakaszt újraaszfaltozzák. Újjászervezik a parkolást, kicserélik a lámpatesteket, korszerűsítik a vízelvezetési rendszert, és zöldfelületet alakítanak ki.


Mint sokan tudják, a Szentendrei út teljes rekonstrukciója eredetileg fél évvel ezelőtt indult volna; a munkakezdést azonban a fakivágások körüli hatósági engedélyeztetési folyamat lassította.


terelések és forgalomkorlátozások (bkk.hu) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.