Ma Gedeon, Johanna napja van.

Utasjogi kérdőív buszos vállalkozásoknak

Brüsszelben nemzetközi tanulmány készül arról, hogy az autóbuszos szolgáltatók hogyan alkalmazzák a mindennapokban az utasok jogairól szóló jogszabályi rendelkezéseket, és a vállalkozóknak milyen meglátásaik, tapasztalataik vannak ennek gyakorlati megvalósíthatóságáról. Ezt készíti elő az a kérdőív, melyet buszos szolgáltatóknak állítottak össze, hogy a vonatkozó EU-s rendelet módosításánál a jogalkotók a vállalkozók véleményét is figyelembe tudják venni.


Az Európai Bizottság készülő tanulmánya az utasjogról szóló 181/2011/EU-rendelet módosítását készíti elő. A szakértők olyan témában várnak választ kérdéseikre, mint pl. törölt járatokat helyettesítő újratervezés, útvonal-módosítás, mozgásukban korlátozott személyek utazása, panaszok kezelése stb. A kérdőív elsősorban a mentetrend szerinti, kisebb részben pedig a különjárati közlekedési szolgáltatóknak szól.


A kérdőív Excel-formátumban áll rendelkezésre. Kitöltésének nyelve az angol. A dokumentumban három munkafüzet (fül) található: bevezetés, kérdőív és adattábla. Az ívet elektronikus formában lehet kitölteni.


A kitöltött és visszaküldött dokumentumokat egyesületünk 2020. augusztus 5-ig várja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (A felmérésben való részvétel nem kötelező.) A kérdőívek visszaküldésével a szolgáltatók egyúttal tudomásul veszik, hogy a kutatás alanyaként a mellékelt adatvédelmi nyilatkozatot  is elfogadják. A dokumentumokat Brüsszelbe továbbítjuk. 


az európai utasjogi szabályozás (181/2011/EU-rendelet) »

kérdőív »

adatvédelmi nyilatkozat »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.