Ma Irma, Tímea napja van.

Ausztria: téli kiegészítő korlátozások Tirolban — 2024

Az előző évek megszokott gyakorlatához hasonlóan Ausztria az A12-es és A13-as autópályákon 2024-ben is téli, kiegészítő (szombati) közlekedési korlátozásokat léptetett életbe a 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművekre. A tilalom a 2024. január 13. és március 9. közötti szombatokra vonatkozik.


Ez voltaképpen az általános hétvégi kamionstop időbeli kiterjesztését jelenti szombati reggelekre az érintett tiroli sztrádákon olasz és német irányban. Az A12-es és A13-as autópályákon a lenti szombatokon a kamionostop már reggel 07:00 órakor elkezdődik, és 15:00 óráig tart, amikor éppen kezdetét veszi az országos kamionstop Ausztriában.


Korlátozott időszak:

        07:00 - 15:00 óráig (ezután kezdetét veszi az országos kamionstop)


A téli kiegészítő korlátozás 2024-ben (A12, A13):

         azoknak, akik Olaszországba vagy azon át elérhető államba tartanak
         azoknak, akik Németországba vagy azon át elérhető államba tartanak


A tilalommal érintett szombati napok:

        2024. január 13., 20., 27.
        2024. február 3., 10., 17., 24.
        2024. március 2., 9.


A tilalom nem vonatkozik a szokásos kivételes szállítmányokra:

élőállat-szállítás, postai küldemények, folyóiratok szállítása, italok kirándulóhelyekre történő szállítása, benzinkutak és éttermek kiszolgálása, rendezvényszervezés, hűtőberendezések javítása, járművontatási szolgáltatás, üzemzavar-elhárítás, egészségügyi ellátás, útfenntartás, út- vagy vasútépítés, hulladékszállítás, szennyvíztisztítási közszolgáltatás, vasút-közút kombinált szállításnál a lenti jogszabályban meghatározott feltételekkel, valamint az alábbi jogszabályban körvonalazott szállítások.


tovább a jogszabályra »

forrás: IRU, AISÖ

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.