Ma Alexandra, Erik napja van.

Komoly fennakadások vannak Röszkénél és Tompánál

A szerbiai hóhelyzet miatt december 12-re számtalan tehergépkocsi torlódott fel a röszkei és tompai határátkelőn — jelentették rendőrségi források szerda reggel. A nehéz-tehergépjárműveknek legalább 6 órát kell vesztegelniük, hogy be tudjanak lépni Szerbiába. A gépkocsivezetőknek teát osztanak.


Mint kedd este beszámoltunk róla: egész Szerbiában kamionstopot léptettek életbe a rendkívüli havazás miatt. A korlátozást csak szerda déltájt oldották fel.


Tompánál igen komoly a helyzet. Mivel kedden a tompai terminál parkolója megtelt, a rendőrök a kiskunhalasi várakozóhelyre irányították a kamionokat, mely szintén megtelt. A rendőrség ezért az 53-as főút 83-as és 85-ös kilométerszelvénye között az úttesten alakított ki ideiglenes várakozóhelyet a tehergépjárműveknek. Ők a fél útpályát elfoglalják, ezért szerdán napközben csak egy sávon haladt ott a forgalom. A szerb kamionstop feloldása után, szerda délutántól azonban oszlott a gépkocsitömeg.


Röszkénél szerdán másfél kilométeres volt a sor, előreláthatólag 6 órát kell várni arra, hogy Szerbiába át lehessen jutni, bár ez a várakozási idő még bőven nőhet. Kétszáz kamion vár a magyar oldalon. A járművek vezetőinek 100 liter forró teát osztott szét a Vöröskereszt, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelem.


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.