Ma Hajnalka napja van.

MTI OS - Magyarország nem akadályozza jogellenesen a török kamionok közlekedését

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének közleménye
Budapest, 2017. november 27., hétfő (OS) - Magyarország nem akadályozza jogellenesen a török kamionok közlekedését


 

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) információi szerint a magyar hatóságok nem korlátozzák a török fuvarozók belépését hazánk, illetve az Európai Unió területére. A török vállalkozások a fuvarfeladataikat továbbra is zavartalanul végezhetik. Ehhez igénybe vehetik a kétoldalú megállapodások keretében részükre korábban átadott adóköteles engedélyeket – adófizetési kötelezettség nélkül –, továbbá azt az 500 engedélyt, amelyet információink szerint – az MKFE tiltakozása ellenére – adott át a magyar fél Törökországnak november 25-én.

Az MKFE információja szerint a KKM külügyi államtitkára a hétvégén megbeszélést folytatott a török Nemzetközi Áruszállító Szövetség vezetőjével, és az egyeztetés eredményeként – az MKFE előzetesen összeállított elemzésében foglaltakat figyelmen kívül hagyva, és a magyar fuvarozók tiltakozása ellenére – 500 újabb engedélyt adott át Törökország részére.

Az MKFE nem ért egyet a minisztériumok döntésével, és korábban is tiltakozását jelezte a tárcáknak a kvóta 1000 darabos emelésével kapcsolatban, mert úgy ítéli meg, hogy a török fuvarozók rendelkeznek megfelelő számú engedéllyel, a plusz engedélyek átadása pedig hátrányosan érinti a magyar fuvarozókat.

www.mkfe.hu

Kiadó: Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

A közlemény linkje

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.