Ma Elek, Endre napja van.

Céginformáció

Opten Cégtár Light

A siker kulcs: lásson mélyebbre!

A vállalkozások sikeres működése szempontjából meghatározó, hogy mindig megbízható érdemi információkkal bírjanak a piacról, partnereikről vagy akár a konkurens vállalkozásokról. Nem egy vállalkozás kerül bajba azért, mert nem rendelkezik elégséges információval, akár még a szerződéskötés előtt, vagy leendő partnere üzleti tevékenységével, pénzügyi helyzetével, fizetési fegyelmével kapcsolatban.

 

Az MKFE és az Opten Informatikai Kft. között létrejött együttműködési megállapodásnak köszönhetően az egyesület tagjai térítésmentesen naprakész céginformációkhoz juthatnak.

Kérjük a szolgáltatás igénybevételéhez jelentkezzen be internetes kulcsszavaival honlapunkra. >>  Opten Cégtár Light

Azon vállalkozások, akik bővebb információhoz szeretnének jutni, a Szolgáltatások mezőre kattintva részletesen tájékozódhatnak az akciós csomagok tartalmáról. Míg az Akciós Csomagok mezőre kattintva kiválaszthatják a számukra leginkább megfelelő konstrukciót.

Akciós Csomagok

Megnevezés

Tartalom

Akciós Csomag ár

MKFE alapcsomag – mérlegtárral és cégelemzéssel

Cégtár pénzügyi adatokkal
Mérlegtár (120 db mérleg)
Cégelemzés csomag (60 db-os)

Havi díj: 6.500,- Ft+áfa
Éves díj: 78.000,- Ft+áfa

MKFE alapcsomag – OPTEN Kapcsolati Háló Modullal

Cégtár pénzügyi adatokkal
OPTEN-Kapcsolati Háló Modul (120 db)

Havi díj: 6.500,- Ft+áfa
Éves díj: 78.000,- Ft+áfa

MKFE extra csomag – 3 egyidejű felhasználónak

Cégtár pénzügyi adatokkal és OPTEN – Kapcsolati Háló Modullal
Automatikus Partnerfigyelő Rendszer (APAFI)
Cégfigyelő extra modullal 1-500 partnerig
Mérlegtár (240 db)
Cégelemzés csomag (120 db)

Havi díj: 25.000,- Ft+áfa
Éves díj: 300.000,- Ft+áfa

Az akciós alapcsomag 1 (egy), míg az akciós extra csomag 3 (három) egyidejű felhasználó általi igénybevételre vonatkozik.

A megrendelő itt letölthető.

Szolgáltatások

CÉGTÁR - pénzügyi, létszám és egyéni vállalkozói adatokkal (Online)

Valamennyi magyarországi cég összes Cégközlönyben megjelent adata megtalálható rendszerünkben, kiegészítve a KIM által rendelkezésünkre bocsátott, de a Cégközlönyben nem közzétett adatokkal, valamint gyakran fontos információkat hordozó, és a cégjegyzékből nem hozzáférhető céghirdetményekkel, közleményekkel, a legfrissebb létszám adatokkal és az utolsó 3 év pénzügyi beszámolóinak 12 legfontosabb soraival. Egy céggel kapcsolatban lekérhető a cégkivonat(pillanatnyi állapot), vagy az összes hatályos és törölt bejegyzést is tartalmazó cégmásolat.

A cégjegyzéket meghaladó adattartalom:

 • A cégadatok mellett az utolsó három év legfontosabb 12 mérleg- és eredménykimutatás adatai láthatók közel 400 ezer cégnél.
 • A céglista kiegészült az egyéni vállalkozók, társadalmi szervezetek, alapítványok és költségvetési intézmények listáival, melyek az alapadatokat tartalmazzák.
 • A bejegyzett cégadatok mellett megtalálhatók a legfrissebb létszámadatok is.

A különböző szempontok szerinti céglisták leválogatását rugalmas kereső rendszer teszi lehetővé. A feltételeknek megfelelő listák külső adatállományba exportálhatók.

 

OPTEN - KAPCSOLATI HÁLÓ

Az Opten – Kapcsolati Háló szolgáltatása a magyar gazdaságban elengedhetetlen háttér-információval szolgál mind a személyes cégösszefonódások kapcsán felszínre került kockázatok átlátásához, mind a személyes cégkapcsolatok révén feltárt cégcsoportokban rejlő értékesítési potenciál kiaknázásához.

A rendszerből lehívható:

 • egy adott magánszemélyhez kapcsolódó cégek listája
 • egy adott cég összes tulajdonosának és vezetőjének (beleértve a magánszemélyeket) valamennyi egyéb céghez kötődő kapcsolatát cégenként kockázati szintek szerint különböző színekkel jeleníti meg.

A modul jól átlátható ábrával szemlélteti az adott cég tulajdonosi körének és vezetőinek (cégek, magánszemélyek) üzleti előéletét, a hozzájuk kapcsolódó cégek esetleges tartozásait.

 

MÉRLEGTÁR (Online)

A Mérlegtár a cégeknek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz beküldött éves beszámolók adatait tartalmazza 2001-ig visszamenőleg. A legfrissebb, rendelkezésre álló adatok a 2011. december 31-én lezárt beszámolókból származnak.

 

CÉGELEMZÉS

Annak, akinek a cégekre vonatkozó adatokon, érdekeltségi körökön túl a vállalkozások összetettebb ismeretére van szüksége, a Cégelemzés könnyen áttekinthető formában mutatja be az adott cégre vonatkozó legfontosabb pozitív és negatív információkat, használata minimalizálja az üzleti kockázatokat. Szakértői felkészültség nélkül is gyors, objektív és optimális döntési javaslatot nyújt a kereskedelmi hitelkeret és kockázati besorolás megadásával, illetve összehasonlít az adott ágazat egyéb szereplőivel.

Az elemzések elején a vállalkozás elérhetőségi adatai (telefonszám, e-mail cím, weboldal, cégjegyzésre jogosult vezető neve) találhatók, majd az alapértékelés tartalmazza azon pozitív(ISO minősítés, EU pályázat nyertese, köztartozásmentes vagy minősített adózó, közbeszerzési pályázat nyertese) információkat, amelyek módosíthatják a vizsgált cég megítélését. Itt tüntetjük fel azt is, ha a cég kapcsolt vállalkozásokkal rendelkezik. Ezen esetekben célszerű az OPTEN – Kapcsolati Háló szolgáltatásának igénybevétele, amely a kapcsolt vállalkozásokat és azok kockázatosságát is konkrétan feltárja.

Ezt követik az évente változó pénzügyi és a hetente változó cégjegyzéki adatok, illetve a kockázati besorolás. Ez utóbbi keretében fizetésképtelenséget statisztikailag előrejelző egyéb események felhasználásával, matematikai és statisztikai módszerek alapján kalkuláljuk az adott cég egy éven belüli fizetésképtelenségi eljárás alá kerülésének valószínűségét (scoring modell). Ennek eredményeként a hazai cégeket 4 különböző (A, B, C, D) kockázati kategóriába soroljuk be:

 • „A” és „B” kategóriájú besorolás esetén a cég működése kiegyensúlyozott, a fizetésléptelenség kockázata átlag alatti.
 • „D” kategória esetén különös odafigyelést tartunk szükségesnek, mivel a rendelkezésre álló információk alapján az adott cég vagy már jelenleg is fizetési nehézségekkel küzd, vagy legalábbis számolni kell annak átlagot meghaladó kockázatával, illetve lehetséges, hogy a vállalkozás újonnan alapított.
 • „C” kategória esetén ajánlott a Cégelemzés és OPTEN - Kapcsolati Háló információiban feltárni és tisztázni az adott cég gazdálkodásával, pénzügyi mutatóival, vagy éppen tulajdonosi körével kapcsolatos tisztázatlan kérdéseket.

A teljes cégelemzés tartalmazza a vizsgált cég javasolt kereskedelmi hitelkeretét, amely hasznos információ utólagos fizetésű szerződések megkötése előtt.

Az elemzés a lekérdezett céggel kapcsolatban az EOKR rendszerbe bejelentett követeléseket és egyéb negatív információkat is (pl.: felfüggesztett/törölt adószám, kétféle NAV adóslistán való szereplés, munkaügyi jogsértést elkövető foglalkoztató, stb.) felsorakoztat, valamint ábrázolja a nettó árbevétel és az adózás előtti eredmény alakulását 2002 óta.

A piaci részesedés kalkulátor a vizsgált cég piaci részesedésének arányát mutatja főtevékenysége alapján ágazati, alágazati és szakágazati bontásban országos, illetve megyei/fővárosi viszonylat szerint.

A cégkörnyezet-vizsgálat grafikonja megmutatja több évre visszamenően, hogy a vizsgált cég főtevékenységének ágazatában, illetve a székhelye szerinti megyében/fővárosban a cégek hány százaléka került fizetésképtelenségi eljárás alá, azaz mennyire "csődveszélyes" ágazatban, ill. régióban gazdálkodik.

A cégelemzés információt tartalmaz a gazdálkodó szervezet gépjárműparkjáról, esetleges exportrelációiról, illetve grafikonon ábrázolja a foglalkoztatottak számának alakulásátis az adatkéréstől számított egy évre visszamenően.

A szolgáltatás a lekérdezett cég meghatározó pénzügyi mutatóit a Magyarországon azonos tevékenységet végző hazai vállalkozások értékeivel hasonlítja össze és ábrázolja grafikonon. Ez egyértelmű választ ad arra, hogy ágazatában/szakágazatában milyen pozíciót foglal el az adott cég.

 

APAFI - AUTOMATIKUS PARTNERFIGYELŐ RENDSZER (online, telepített)

A rendszer a felhasználó által megadott partnerek hetenként történő automatikus figyelését végzi eljárás alá kerülés szempontjából adószám vagy a cégjegyzékszám alapján, melyről ügyfeleink e-mailben értesülnek. Egyenként történő lekérdezés esetén a keresett cég összes eljárás adatát kaphatjuk meg.

Az APAFI rendszer az alábbi kiegészítő modult tartalmazza:

 • Cégfigyelő Extra modul
  A szolgáltatás az ügyfél által megadott partnerlista alapján az adott cég, a végrehajtási eljárások és hirdetmények kivételével, bármilyen céginformációs adatváltozását (a társasági szerződés pontjaiban) figyeli, melyről e-mailben részletesen, a konkrét adatokról informálja az ügyfelet.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.