Ma Emma napja van.

Kiemelten fontos lenne a kormányzati támogatás a szakmának

A szállításban és a raktározásban dolgozók megsegítésére szólította fel a kormányzatot 2020. március 25-i online sajtótájékoztatójában Ander Balázs, a Jobbik alelnöke.


Az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta: a GDP 5 %-át és a munkahelyek 6 %-át adó, évi 300 millió tonna árut megmozgató szektor sorsától függ 300 ezer ember és családjaik megélhetése, az egységes hazai gazdaság megléte.

Ander Balázs arra kérte a kormányzatot, hogy nemzetközi példákat alapul véve vizsgálja meg, hogyan lehet ezeket a vállalkozásokat megsegíteni. Megemlítette, hogy Ausztriában 90, Csehországban 80, Romániában pedig 50 %-ot vállal át a bérköltségből az állam.

A politikus közölte: szeretnék, ha Orbán Viktor meghallaná a Magyar Munkahelyvédelmi Alap felállítására tett jobbikos javaslatot, amellyel az e szektorban dolgozók állásait is meg lehetne őrizni. Kiemelte: a taxisok mellett azt a mintegy másfélezer kisvállalkozást is segíteni kellene, amelyeknél 16 ezer sofőr állása került veszélybe a munkásjáratok ritkulása, a belföldi turizmus és az osztálykirándulások leállása miatt.


forrás: MTI

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.