Ma Márk napja van.

Szabályos működés, erős piacvédelem: újabb mérföldkőhöz érkezett az MKFE érdekvédelmi munkája

Webes engedélykötelezettség-keresővel és ingyenesen letölthető engedély-ellenőrzési segédlettel támogatja a magyar közúti személy- és áruszállítási piacon tevékenykedők munkáját a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE). Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával elkészített, 56 oldalas információs füzetből az Egyesület 3000 nyomtatott példányt térítésmentesen bocsát a logisztikai ágazatban dolgozó munkavállalók rendelkezésére. ​Ezzel megvalósult a második eleme is annak a piacvédelmi intézkedéssorozatnak, amely idén januárban az új típusú papír alapú engedélyek bevezetésével kezdődött, és a BiReg rendszer bevezetésével zárul.


A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete - az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával - elkészítette és 3000 nyomtatott példány terjesztése mellett a weboldalán szabadon elérhetővé tette az engedély-ellenőrzési segédlet információs füzetét, továbbá az engedélyellenőrzést végzők munkáját megkönnyítő engedélykötelezettség kereső alkalmazását. A most útjára indított kampánya mellett az MKFE nagy reményekkel tekint a hamarosan induló BiReg (előzetes elektronikus engedély-regisztrációs) rendszerre is, amely az első olyan informatikai alapú innováció, amely 100 százalékban lefedi a közúti logisztikai szektort, nyilvántartva minden hazai fuvarfeladatot.

A piacvédelem azonnali erősítése új és hatékony eszközök, ellenőrzési gyakorlatok bevezetése nélkül számos magyar fuvarozó, közöttük több ezernyi kis családi vállalkozás, továbbá az autóbuszos cégek tűnhetnek el a piacról – hangsúlyozta az MKFE és az ITM közös sajtóközleményében Ignácz József Péter, az MKFE elnöke. – Ezért kiemelten fontos a most kiadott szakmai anyag, de még fontosabb, hogy azt a logisztikai ágazat minden szereplője használja, betartsa, érvényesítse a magyarországi közúti szállítás jogszerű működése érdekében.

Az ITM a jelenlegi helyzetben kiemelten fontosnak tartja a magyar vállalkozások és munkahelyek védelmét, ideértve a logisztikai szektor szereplőit is - mondta Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. „A minisztérium által lektorált engedély-ellenőrzési segédlet és az MKFE weboldalán elérhető engedélykötelezettség-kereső szerepe egészen biztosan felértékelődik a következő hetekben, hónapokban: ugyanis nemcsak a fuvarozó, hanem az áru címzettje vagy a feladója is szankcióra számíthat, ha az adott szállítmány engedélyköteles volt, de egyáltalán nem, vagy szabálytalanul regisztrálták a hozzá tartozó engedélyt” – tette hozzá Mosóczi László.

 

A teljes sajtóközleményt IDE» kattintva olvashatja el.


MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.