Ma Ervin napja van.

BiReg: elindult a rakodóhelyek engedélykezelési funkciója

Tájékoztató a BiReg rendszer továbbfejlesztéséről — elindult a rakodóhelyek engedélykezelési funkciója

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a nemzetközi közúti áruszállításhoz használt bilaterális és multilaterális engedélyek jogszerű felhasználásának ellenőrzése és nyomonkövethetősége céljából elektronikus rendszert (BiReg) hozott létre, melynek használata a fuvarozók számára a 261/2011. (XII.7.) kormányrendeletben meghatározottak szerint 2021. január 1. óta kötelező. A BiReg fejlesztésének folytatásaként — bővített funkcionalitással — a rendszerhasználatot kiterjesztették a fel- és lerakóhelyek engedélykezelésével a kormányrendelet szerint.


A rakodóhelyek engedélykezelési feladatait 2021. augusztus 12-től a BiReg rendszerben kötelesek ellátni elektronikusan, ezzel egyidőben megszűnik a papíralapú engedélykezelési és dokumentum megőrzési kötelezettsége. Egyúttal megszűnik a fuvarozók rakodóhelyekre vonatkozó eseményrögzítési kötelezettsége.


A BiReg rendszer rakodóhelyi moduljának felhasználói kézikönyve a bireg.gov.hu honlapon érhető el. A BiReg rendszer használatával kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken informálódhat:

hivatalos weboldal: www.bireg.gov.hu
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06 (1) 510 0505


Letöltéshez kattintson a képre!

Kapcsolódó információ:

Néhány napos késéssel élesedik a BIREG II fázisának újabb modulja »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.