Ma Flórián, Mónika napja van.

Változások a HU-GO díjköteles úthálózatában

2020. november 16-án (hétfőn) 00:00 órától módosult a HU-GO-rendszerben közlekedő tehergépjárművek díjköteles úthálózata Magyarországon. A fizetős útszakaszok közé a jogalkotó beemelte a közelmúltban átadott új utakat, és kisebb technikai kiigazítások is történtek.


3,5 t legnagyobb megengedett össztömegű tehergépjárművel közlekedve használatarányos díjtételt kell ezentúl fizetni többek között az M4-es autópálya M35-ös autópálya és a nagykereki határ közötti szakaszán, az M25-ös autóút maklári és Eger-dél csomópont közötti szakaszán, az M44-es autóúton Kondoros és Békéscsaba között, valamint az M76-os autóút első, közel 5 km-es szakaszán is.


A vonatkozó rendelet emellett számos technikai kiigazítást is tartalmaz, melyek szintén módosulásként jelennek meg a jogszabályban, azonban érdemi változást nem hoznak a vállalkozásoknak, mert ezekben az esetekben csupán elemi útdíjszakasz-átsorolás, kilométerszelvény-kitűzés miatt módosítottak rajtuk.


A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. útdíjkalkulátora már a 2020. november 16-tól irányadó változások szerint számolja a fizetendő útdíjat.


részletek (nemzetiutdij.hu) »

díjköteles utak — 25/2013. (V. 31.) NFM rendeletet »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.