Ma Alexandra, Erik napja van.

Két lopott tehergépjárművet is megfogtak a határon

 
Sikeres napjuk volt február 11-én a román-magyar határon szolgálatot teljesítő magyar rendőröknek. Csütörtökön napközben ugyanis két olyan tehergépjárművet is „kiszedtek”, melyeket nemzetközi szinten köröztek.

A déli órákban Csengersimán kiléptetésnél akadt horogra az az Iveco Stralis vontatóból és nyitott félpótkocsijából álló nyergesszerelvény, melyet a spanyol hatóságok kerestek. A járművezetőt előállították.


Délebbre, de szintén a magyar-román határon, Csanádpalotánál az esti órákban egy külföldi állampolgár Citroen kistehergépkocsival jelentkezett kilépésre. A 3,5 millió forint értékű járműről kiderült, hogy Olaszországban lopták.


A rakomány- és járműtolvajok dolga szerencsére egyre nehezebb lett az utóbbi években, hiszen a fejlett rendszámleolvasó kamerák felvételeiből és a rendőrök által használt Schengeni Információs Rendszer (SIS) adattárából gyorsan kiderül, ha valaki lopott járművel közlekedik. Fontos, hogy járműve eltűnését a sértett minél előbb jelentse a rendőrségen, ahol az egyenruhások azonnal kapcsolatba tudnak lépni a határrendészeti szerveknél dolgozó kollégáikkal.

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.