Ma Flórián, Mónika napja van.

Online számlarendszer – Adózói Fórumok és regisztráció

Június 18-án elindult a regisztráció a NAV Online számlarendszerében. Függetlenül attól, hogy a számláit számlázó programmal vagy kézzel állítja ki valaki, mindenképpen regisztrálnia kell a NAV Online Számla rendszerében, hogy az adatszolgáltatást el lehessen végezni.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszer bevezetésével kapcsolatban ingyenes felvilágosítást ad az adózóknak megyei kirendeltségein. Az Adózói Fórumok időpontjait és helyszíneit a NAV honlapján találják.


A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 000 forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A NAV Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Számláit akár számlázó programmal, akár kézzel állítja ki, mindenképpen regisztrálnia kell a NAV Online számlarendszerében, hogy az adatszolgáltatást el tudja végezni. 2018. június 18-tól elérhető a regisztrációs felület:
Online számla – regisztráció

A regisztrációt annak kell elvégeznie, aki az adott vállalkozás nevében a NAV előtt törvényes képviselőként vagy állandó meghatalmazottként eljárhat.

Bővebb információt a NAV oldalán talál:
A regisztráció menete

Videóbemutató

Regisztrálni július 1-je után is lehet, de legkésőbb az első adatszolgáltatással érintett számla kiállításáig el kell végezni a műveletet. A korábbi,tesztrendszeri regisztráció nem elegendő, mert az csak a tesztelés lehetőségét biztosítja.

Az online számlaadat-szolgáltatásról az AutóKözlekedés júniusi számának 30-31. oldalán is olvashat.

Az online számlaadat-szolgáltatás menetéről a NAV Adózói Fórumain ad tájékoztatást, megyei kirendeltségein. Ezeknek időpontjait, helyszíneit és a tájékoztatást adó személyek elérhetőségeit a NAV honlapján, az alábbi linkre kattintva megtalálja:
Online számlarendszer Adózói Fórumai

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.