Ma Ervin napja van.

Csehország: régi OBU visszaszolgáltatása

Mint korábbi tájékoztatásainkban hírül adtuk, 2019. december 1-jétől nem használható cseh útdíj fizetésére a régi Premid készülék, mert az eddigi szisztémát új, korszerűbb rendszer váltotta fel. A régi készülékeket viszont le kell adni, amit több módon is megtehetnek a fuvarozók.


A) A régi eszközök 2020. január 31-ig személyesen visszaszolgáltathatók a kapcsolattartó vagy értékesítési pontok valamelyikén.

          Kapcsolattartó pontok »

          Értékesítési pontok »


A leadáshoz szükséges a gépjármű eredeti forgalmi engedélye. Ha ez nincs kéznél (pl. nem az adott tehergépjárművel, hanem személygépjárművel viszik vissza a flotta készülékeit), akkor elengedő a forgalmi engedély másolata is, viszont ekkor fel kell mutatni a személyi igazolványt, a vállalkozáshoz bejegyzett járműveknél szükséges a cégkivonat közjegyzővel hitelesített fénymásolata, és ha nem szerepel benne a visszaszolgáltató személy, akkor egy közjegyzővel hitelesített meghatalmazásra is szükség van.


B) 2020. május 31-ig postai úton a központi gyűjtőpont alábbi címére küldve:

          MYTO CZ, P. O. Box 33
          130 11 Praha 3
          Csehország


Utólagos fizetésnél nem kell iratot mellékelni. Előre fizetéses eszköznél csatolni kell a gépjármű forgalmi engedélyének másolatát, valamint géppel kitöltött „Kérvény a kaució és kredit visszaszolgáltatására” elnevezésű dokumentumot.


Ez az űrlap az alábbi linkről megnyitható, és kitöltés után nyomtatható. Kizárólag a géppel kitöltött formátumot fogadják el.


Kérvény a kaució és kredit visszaszolgáltatására »

Magyar nyelvű tájékoztató »

MKFE Kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.