Ma Ervin napja van.

Tranzittilalom Lüdenscheid városában

2023. június 10-től a német iparvidéken fekvő Lüdenscheid önkormányzata tranzittilalmat vezet be a városon áthaladó 3,5 t össztömeg feletti tehergépjárművekre. A célforgalom a jövőben is haladhat.


Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban felvő Lüdenscheid vezetése azért döntött a korlátozás bevezetése mellett, mert rendkívül erősen megnövekedett a városon áthaladó nehéztehergépjármű-forgalom. A közeli Rahmede-viaduktot (annak statikai állapota miatt) ugyanis lezárták, és azóta a városon át bonyolódik az A45-ös út Dortmund és Frankfurt közötti tranziforgalma. Az új tilalom a B54-es (Volmestraße) helyi bekötőútra is vonatkozik Brügge-ben.


Mentesülnek (külön engedély nélkül):

a) tehergépjárművek, melyeknek fel- vagy lerakodási helye Lüdenscheid közigazgatási területén belül esik
b) tehergépjárművek, melyek fel- és lerakodási pontja egymáshoz viszonyítva légvonalban 75 km-nél kisebb távolságra van, és a kettő közti útvonalat a járművezetők a városon keresztül akarják megtenni


Mentesülnek (behajtási engedéllyel):

1. Ha a be- vagy kirakodás helye az alábbi szomszédos települések valamelyikében (Altena, Halver, Herscheid, Kierspe, Meinerzhagen, Nachrodt-Wiblingwerde, Schalksmühle, Werdohl) található, és a szállítási távolság több mint 75 km

2. Sürgős esetek, romlandó tranzitszállítmányok, melyek kikötői forgalomhoz csatlakoznak

3. Közműépítést kiszolgáló tehergépjárművek


A behajtási engedélykérelmet (PDF) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell benyújtani. Ügyintézési díj: 100 euró.

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.